Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον Τ/Σ ΑΝΤ1 και την εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» με το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

Για την πανδημία:

Πρέπει όλοι μας να είμαστε σοβαροί και καθαροί ως προς τα θέματα της πανδημίας. Τα μέτρα δεν είναι λάθος, αλλά καθυστέρησαν πάρα πολύ. Και αυτό, λόγω της ατολμίας της κυβέρνησης που συνυπολογίζει το πολιτικό κόστος κατά την λήψη των κρίσιμων αποφάσεων της. Έτσι φτάσαμε να έχουμε τον αδιανόητο αριθμό των 8000 νέων κρουσμάτων καθημερινά, με τρομερή πίεση στο ΕΣΥ.

Όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές δεν υπάρχουν ούτε δημόσιες σχέσεις, ούτε πολιτικό κόστος.

Χρειάζεται όμως να γίνουν και άλλα. Εμείς έχουμε ήδη μιλήσει για την ανάγκη της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σώματα ασφαλείας. Δεν γίνεται οι αστυνομικοί που μας ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να είναι ανεμβολίαστοι.

Και εδώ φυσικά δεν βοηθούν οι προβληματικές τοποθετήσεις στελεχών της κυβέρνησης που εκπέμπουν αντιφατικά μηνύματα για τη διαχείριση της πανδημίας, για τα οποία δεν είδαμε καμία αντίδραση από τον Πρωθυπουργό.

Ένα χρόνο τώρα δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα για την αποσυμφόρηση των σχολείων και των μέσων μαζικής μεταφοράς. Και επιπλέον, δεν έχει ενισχυθεί αποτελεσματικά το ΕΣΥ ουσιαστικά. Όχι μόνο στα λόγια. Δεν γίνεται να μετράμε ως ΜΕΘ αναπνευστήρες σε χειρουργεία και χώρους ανάνηψης – χθες το βράδυ στο ΑΧΕΠΑ διασωληνώθηκε ασθενής σε χειρουργείο.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του ανάφερε ότι είναι δίπλα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Όμως, ένα χρόνο τώρα δεν έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να είναι επιτέλους δίπλα τους στην πράξη, όχι στα λόγια. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι τόσο καιρό υπερβάλλουν εαυτόν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Προηγούμενο άρθροΟμορφιά Καθαρισμός προσώπου …. τώρα
Επόμενο άρθροΑνοικτή Επιστολή