Ολόφρεσκα μύδια Κλειδίου αχνιστά – Mύδια ονειρικά

Ολόφρεσκα μύδια Κλειδίου αχνιστά

Η περιοχή του Κλειδίου είναι γνωστή για τα μύδια και για τα μπλε καβούρια της.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Εμείς επιλέξαμε τα μύδια και τα δώσαμε στο φίλο executive chef του εστιατορίου Delliniko για να τα δοκιμάσει και τα έκανε αχνιστά. Επειδή τον ενθουσίασε η ποιότητα  τα «υιοθέτησε» και στο μενού του.

Έτσι στο Delliniko οι μακεδόνες που μένουν στην Αθήνα, θα γευτούν μύδια από τον τόπο τους με την πινελιά του Μάκη Μερτζάκη.

Εμείς σας δίνουμε την συνταγή για να είστε εφοδιασμένη για την Σαρακοστή…

Η συνταγή δική σας.

μύδια Κλειδίου αχνιστά

Ολόφρεσκα μύδια αχνιστά 

Από τον Μάκη Μερτζάκη, executive chef του εστιατορίου Delliniko, Φλοίσβος

Υλικά

1 κιλό μύδια φρέσκα

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

80 ml λευκό κρασί, ασύρτικο

1 ντομάτα κομμένη καρέ

4 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

40 γρ. βούτυρο αγελάδας

20 ml βαλσάμικο

3 σφηνάκια ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μύδια Κλειδίου αχνιστά 2

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε και καθαρίζουμε με βουρτσάκι τα μύδια καλά κόβοντας και το μουστάκι τους.

Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μύδια.

Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.

Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί.

Τότε σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να αχνιστούν.

Αφήνουμε για 3 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το βαλσάμικο, την ντομάτα, το βούτυρο και το σχοινόπρασο.

Ανακινούμε την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 04-08-2020
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 04 Αυγούστου 2020