Οι τηγανίτες της Άννας – Απλά και γρήγορα – Λαχταριστές και αφράτες τηγανίτες από τα χεράκια της Άννας.

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες τηγανίτες για εσάς και τα παιδιά σας.

Από την Άννα Καταχανά – Α΄ ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη

Υλικά

Για 15 τεμάχια

2 Αυγά

2 1/2 φλιτζάνια Γάλα ( Το 1/2 φλιτζάνι το κρατάμε για να αραιώνουμε το μείγμα για να μην σκληραίνει)

1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ

2 1/2 φλιτζάνια Αλεύρι

2 κ.σ. Αλάτι

2 κ.σ. Ζάχαρη

250 γρ. Βούτυρο (το μισό στο μείγμα και το υπόλοιπο στο τηγάνι)

Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Κάνετε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε μέσα το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο

Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε 1 κ.γ. βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει.

Παίρνουμε μια κουτάλα για να ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.

Μόλις ροδοκοκκινίσει η τηγανίτα γυρίστε την και από την άλλη πλευρά και μόλις ροδοκοκκινίσει και από την άλλη πλευρά την αφαιρούμε από το τηγάνι.

Σερβίρετε τις τηγανίτες όταν είναι ζεστές. Συνοδεύστε με ό,τι υλικά επιθυμείτε