Οι τηγανίτες της Άννας – Απλά και γρήγορα – Λαχταριστές και αφράτες τηγανίτες από τα χεράκια της Άννας.

Τηγανίτες

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες τηγανίτες για εσάς και τα παιδιά σας.

Άννα Καταχανά Katahana
Από την Άννα Καταχανά – Α΄ ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη

Υλικά

Για 15 τεμάχια

2 Αυγά

2 1/2 φλιτζάνια Γάλα ( Το 1/2 φλιτζάνι το κρατάμε για να αραιώνουμε το μείγμα για να μην σκληραίνει)

1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ

2 1/2 φλιτζάνια Αλεύρι

2 κ.σ. Αλάτι

2 κ.σ. Ζάχαρη

250 γρ. Βούτυρο (το μισό στο μείγμα και το υπόλοιπο στο τηγάνι)

tiganites annas 1Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Κάνετε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε μέσα το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο

Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε 1 κ.γ. βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει.

tiganites annas 2Παίρνουμε μια κουτάλα για να ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.

tiganites annas 3Μόλις ροδοκοκκινίσει η τηγανίτα γυρίστε την και από την άλλη πλευρά και μόλις ροδοκοκκινίσει και από την άλλη πλευρά την αφαιρούμε από το τηγάνι.

tiganites annas 4Σερβίρετε τις τηγανίτες όταν είναι ζεστές. Συνοδεύστε με ό,τι υλικά επιθυμείτε

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Πουτίγκα – Από την Ελένη Μπρούφα
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2020