Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονής έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου του ΣτΕ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής έκανε αποδεκτή σήμερα την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Νικόλαος Σακελλαρίου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι η παραβίαση δικονομικών κανόνων όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και δη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και των διαμειβομένων σε κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις, το οποίο θέτει στην επιστολή παραίτησής του και ο κ. Σακελλαρίου, υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες.

Ο κ. Κοντονής καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και θωρακίζοντας με τη συμπεριφορά τους τους δικονομικούς κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρεγκλίτως.

Προηγούμενο άρθροΒουλγαρία – Αλ. Τσίπρας: «Οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις προσπάθειες για κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό». «Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου
Επόμενο άρθρο«ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»: Δεν είναι μεταρρύθμιση, εδραιώνει τη συνδιαλλαγή, διαλύει την τοπική δημοκρατία