Ντομάτες γεμιστές με αυγά σκράμπλ – Καλοκαιρινή λιχουδιά

Ντομάτες γεμιστές με αυγά σκράμπλ

Τα αυγά σκράμπλ αρέσουν και όταν τα ζεστά αυγά δένουν με τις δροσερές ντομάτες το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο νόστιμο.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τα ψωμάκια μπριός συμπληρώνουν τη βουτυρένια γεύση. Ο σολωμός επίσης πάει πολύ και θα μπορούσαμε να τον σερβίρουμε δίπλα στις γεμιστές ντομάτες. Το προσούτο επίσης δένει πολύ με τις γεύσεις των αυγών όπως και το τυρί που μπορούμε να γκραντινάρουμε στο φούρνο, απλώνοντας πάνω στο μπριός.

Η Χρυσούλα του ξενοδοχείου Γανυμήδης, στο Γαλαξίδι που φημίζεται για το πρωινό της κάποιες φορές συμπεριλαμβάνει αυτή τη συνταγή στην παλέτα των πρωτότυπων γεύσεων του πρωινού.

Ντομάτες γεμιστές με αυγά σκράμπλ 1

Ντομάτες γεμιστές με αυγά σκράμπλ

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά

8 αυγά

150 γρ. κρέμα γάλακτος light

1½  κ.σ. βούτυρο

2 πρέζες μοσχοκάρυδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Μισό ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

4 ντομάτες μέτριες

ψωμί brioche

½  ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

πάπρικα καπνιστή

Ντομάτες γεμιστές με αυγά σκράμπλ

Τρόπος παρασκευής

Παίρνουμε τις ντομάτες και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το επάνω μέρος, σαν καπελάκι.

Με κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και κρατάμε μόνο το επάνω μέρος της ντομάτας.

 Το εσωτερικό της ντομάτας το κρατάμε για να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποια σάλτσα ή σαλάτα.

Σε μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά και χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένα πιπέρια και μοσχοκάρυδο.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει φουσκάλες.

Τότε ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει χωρίς όμως να παραψηθεί και να πάρει χρώμα.

Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στο τέλος, προσθέτουμε λίγο σχοινόπρασο και ανακατεύουμε και πάλι ελαφρά.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις ντομάτες με τα αυγά σκράμπλ.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και δίπλα βάζουμε το καπάκι της ντομάτας. Ολόγυρα από τη ντομάτα ρίχνουμε πάπρικα καπνιστή.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με ψωμί μπριός που είναι η τέλεια αρμονία.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Παρασκευή 19-08-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 19 Αυγούστου 2022