Μια πολύ εύκολη συνταγή που αρέσει πολύ είναι τα noodles λαχανικά. Η ασιατική κουζίνα έχει κατακτήσει τις καρδιές μας. Μια γευστική δημιουργία που αγαπούν οι vegetarians και οι συνδυασμοί δεν έχουν τέλος…
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λαχανικό αγαπάτε… Το σησαμέλαιο είναι καλύτερο για να χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη συνταγή γιατί χαρίζει επιπλέον άρωμα.
Νοοdles με λαχανικά
Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος
Υλικά για 2-4 άτομα
300 γρ. noodles
Μισό κολοκύθι μέτριο, κομμένο ζουλιέν
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. σόγια sauce
Ελαιόλαδο και σησαμέλαιο
200 γρ. μανιτάρια, κομμένο σε φέτες
Μισό κολοκύθι μέτριο, κομμένο ζουλιέν
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ζουλιέν
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ζουλιέν
1 καρότο, κομμένο σε ζουλιέν
5 κ.σ. λάχανο, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες διαγώνιες και το πράσινο μέρος
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
80 ml γλυκόξινη σάλτσα
4 κ.σ. νερό εμφιαλωμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φινίρισμα
3-4 κλαράκια κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το γουόκ σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. σησαμέλαιο στο καυτό γουόκ, προσθέτουμε το 1/3 από τα λαχανικά, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε και πάλι το γουόκ στη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. σησαμέλαιο και κάνουμε την ίδια διαδικασία για τις δύο ακόμα δόσεις των λαχανικών.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά και πάλι στο γουόκ και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το νερό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα noodles, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση, ανάλογα με την ένδειξη που υπάρχει στη συσκευασία.
Σερβίρουμε σε πιάτα.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τα noodles με σουσάμι για extra γεύση και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.