Νικόλας Καρανικόλας από τα Ανθέμια: Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας

  • Τέσσερα χρόνια εργαστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό των Κοινοτήτων μας

  • Το έργο μας δείχνει ότι διοικούμε με γνώμονα την ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη για όλους τους δημότες

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς  από κατοίκους,  υποστηρικτές, στελέχη και υποψήφιους του  «ΕΝΑ Μαζί» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (22.09.2023), η πρώτη επίσημη προεκλογική ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού Νικόλα Καρανικόλα, στην γεμάτη από κόσμο κεντρική πλατεία του Κοπανού, η ανάπλαση της  οποίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

«Με την δική σας στήριξη, με  την δική σας εμπιστοσύνη από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου δουλεύουμε νυχθημερόν για την ανάπτυξη  και έτσι θα συνεχίσουμε» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο νυν Δήμαρχος Νάουσας και εκ νέου υποψήφιος  στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο κ. Καρανικόλας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα 4 χρόνια της θητείας του, η διοίκηση του (κορονοϊός, η ενεργειακή κρίση και η έλλειψη πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο): «Σχεδόν 2,5 χρόνια σταμάτησαν τα πάντα. Σταθήκαμε  δίπλα σε όλους όσοι χρειάστηκαν τη βοήθεια και τη στήριξή μας την περίοδο του κορονοϊού.  Ακολούθησε η κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία που είχε πολλές δυσμενείς επιπτώσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση λόγω της ανόδου των τιμών στην ενέργεια, στα υλικά κατασκευής υποδομών κ.ά.  Βασικό εμπόδιο στην άσκηση της διοίκησης μας ήταν το σύστημα της απλής αναλογικής. Η αντιπολίτευση δεν ήθελε να προχωρήσει τίποτα, ήθελαν να σταματήσουν τα πάντα. Αυτήν την πραγματικά σκληρή περίοδο κρατήσαμε τις αρχές μας, δουλέψαμε σκληρά παρά τις δυσκολίες και συνεχίζουμε.

Μοναδικό  μας μέλημα ήταν και είναι η ανάπτυξη και η δικαιοσύνη. Κάναμε πάρα πολλά και σημαντικά στις Κοινότητες και στη Νάουσα, αν σκεφτεί κανείς ότι είχαμε καθαρό χρόνο, περίπου δυο χρόνια. Προχωρήσαμε όλοι μαζί. Δώσαμε όλη μας τη βοήθεια στις Κοινότητες και τους Πρόεδρους μας γιατί θέλαμε ενεργές και αυτοδύναμες Κοινότητες, ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη για όλους τους δημότες. Γιατί όταν λέμε «ΕΝΑ Μαζί», εννοούμε την Ειρηνούπολη, τη Νάουσα, τα Ανθέμια!»

Αναφερόμενος εν συντομία στο έργο που υλοποιήθηκε ο κ. Καρανικόλας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Μετά από δεκαετίες κάναμε ασφαλτοστρώσεις σε όλο το δήμο μας. Θα συνεχιστούν οι ασφαλτοστρώσεις σε όλα τα χωριά μας εκεί που χτυπά η «καρδιά» του δήμου μας. Γίνονται συνεχώς εργασίες στις Κοινότητες σε συνεργασία με τους προέδρους και παρεμβάσεις σε όλα τα γήπεδα, στα γεμιστικά, σε θέματα καθημερινότητας όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός, τα γεμιστικά κ.ά»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η δημοτική αρχή ήταν πάντοτε δίπλα στους αγρότες και στις συνεταιριστικές μονάδες. «Το επόμενο διάστημα εντείνουμε την αγροτική οδοποιία. Τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για τον αγροτικό κόσμο, στηρίζοντας τους παραγωγούς σθεναρά και ουσιαστικά  σε τοπικό επίπεδο αλλά  και στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στον ΕΛΓΑ και σε όλα τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Προχωράμε επίσης στην αντιπλημμυρική θωράκιση του κάμπου και στην ενίσχυση υποδομών για την άρδευση».

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου ο κ. Καρανικόλας υπογράμμισε πως  μια από τις δεσμεύσεις του για την επόμενη θητεία  είναι η λειτουργία των ιαματικών λουτρών στον Άγιο Νικόλαο του Κοπανού,  με στόχο να γίνουν πόλος έλξης για όλη τη Μακεδονία, γνωστοποιώντας  παράλληλα την επικείμενη δημιουργία τουριστικής διαδρομής  με σημείο αφετηρίας τη Σχολή Αριστοτέλους. «Ο τόπος μας είναι ευλογημένος καθώς έχει πολλά σημαντικά τοπόσημα και αρχαιολογικούς χώρους.  Σε συνεργασία  με τους Αριστοτελιστές δημιουργούμε στην επόμενη προγραμματική περίοδο τουριστική διαδρομή που θα ξεκινά από την Σχολή Αριστοτέλους και θα περνά από όλα τα σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά τοπόσημα της περιοχής» είπε  ο κ. Καρανικόλας.

Ο επικεφαλής του «ΕΝΑ Μαζί» υπογράμμισε επίσης την έμφαση της διοίκησης του σε περιβαλλοντικά ζητήματα, υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα: «Δίνουμε μεγάλη σημασία στο περιβάλλον, δεσμευόμαστε ότι θα γίνει διαμόρφωση και καθαρισμός της κοίτης στον ποταμό Όλγανο. Προχωράμε στην ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του γυμνασίου και κλειστού γυμναστηρίου στον Κοπανό και επόμενο βήμα μας η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των κοινοτικών καταστημάτων. Ολοκληρώσαμε τη μελέτη πυρασφάλειας για το Βέρμιο και θα την εντάξουμε σε χρηματοδοτικό εργαλείο όπως και τα αντιπλημμυρικά έργα στον κάμπο».

Κλείνοντας την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που έδωσε το «παρών» στην πλατεία του Κοπανού, ο  Νικόλας Καρανικόλας  τόνισε χαρακτηριστικά:   «Τέσσερα χρόνια εργάστηκα  ο ίδιος προσωπικά και η διοίκησή μας με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό των Κοινοτήτων μας και όλου του δήμου. Με την ίδια δύναμη και με ακόμη περισσότερη εμπειρία θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Σας καλώ λοιπόν να μας στηρίξετε σε αυτόν τον όμορφο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για την ανάπτυξη, την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Μετά τη χθεσινή ομιλία στα Ανθέμια ακολουθεί την Παρασκευή 28/09/ 2023 η ομιλία του Νικόλα Καρανικόλα στην Ειρηνούπολη (πλατεία Αγγελοχωρίου, ώρα 20:30).

Ανθέμια 7 Ανθέμια Κοπανός

Προηγούμενο άρθροΥπΑΑΤ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΟΡΕΝ: Να σπεύσουν οι πληγέντες αγρότες να καταθέσουν δηλώσεις
Επόμενο άρθροΜιχάλης Κατρίνης : «Η ειρήνη δεν εξαγοράζεται με παραχωρήσεις»