Νέα Δημοκρατία: Έφηβη ετών 48! – Γράφει ο Χρόνης Ακριτίδης

Αποτελεί «κοινό τόπο» η διαπίστωση, ότι η ιστορία απαιτεί ικανή σημαντική απόσταση από τα δρώμενα για να αποτυπωθεί με ακρίβεια. Πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπόψη μας  ότι οι άνθρωποι ζουν μέσα στην ιστορία και τη δημιουργούν, άρα χωρίς απόσταση δεν υπάρχει αντικειμενική κρίση.

Γράφει ο Χρόνης Ακριτίδης

Εκτός από σημαδιακές εξαιρέσεις, όπως πολιτικά γεγονότα για τα οποία ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι μπορεί να εκβιαστεί ή βιαστεί η κρίση της ιστορίας.

Χαρακτηριστικό τέτοιο ιστορικό γεγονός αποτελεί η προ 48 ετών ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, σαν σήμερα 4 Οκτωβρίου. Τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε τον θεμέλιο λίθο του πιο δημιουργικού και συμπαγούς πολιτικού κόμματος  της μεταπολίτευσης.

Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό;

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι το κόμμα που διατηρεί ακλόνητο τον ιστό των ιδεών του φιλελευθερισμού, ανανεούμενο  συνεχώς;

Ποιος μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι 48 χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το κάστρο της πατρίδας και του κάθε πολίτη ξεχωριστά;

Και πόσο επίκαιρα είναι, 48 χρόνια μετά, είναι τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που υπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς»;

Αμφισβητεί κάποιος νουνεχής άνθρωπος ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν κι είναι το κόμμα των μεγάλων ιστορικών επιλογών για την Ελλάδα; Το κόμμα των τολμηρών πολιτικών επιλογών/ μεταρρυθμίσεων και του μετριοπαθούς πολιτικού λόγου; Το κόμμα που άλλαξε την χώρα και εξακολουθεί και σήμερα να την αλλάζει κτίζοντας την Ελλάδα του μέλλοντος;

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε ένα κόμμα γέννημα της κοινωνίας που έδρασε και δρα διαχρονικά μέσα στην κοινωνία. Με τη νηφάλια ενατένιση των πραγμάτων άφησε ως μέγιστη παρακαταθήκη τον εξοστρακισμό του λαϊκισμού, την επιμονή του στο διαζύγιο με την αμετροέπεια και την απόλυτη αποστασιοποίησή του από πάσης φύσεως πλατειασμούς. Οι διάδοχοί του τα τίμησαν αυτά με το παραπάνω, εξ ου και η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το μεγαλύτερο Κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης!

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει σήμερα, σε μία Ελλάδα που αλλάζει όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνησή της για μια ακόμη φορά επιτελεί το τεράστιο πατριωτικό της καθήκον. Αυτό για το οποίο την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Χρόνια πολλά Νέα Δημοκρατία.


 

Ο Χρόνης Ακριτίδης είναι διευθύνων σύμβουλος της ΄΄Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ΄΄, Πρώην αναπληρωτής δήμαρχος Αθηναίων και π. αντιδήμαρχος.
Προηγούμενο άρθροΕΕ: Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 800 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή στήριξη ΜμΕ
Επόμενο άρθροΕΕ: Οι ηγέτες θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «εφαρμόσιμες λύσεις για τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου»