Μυλοκόπι με φακόρυζο, ρόδι και αρωματικό λάδι – Γευστικοί συνδυασμοί υψηλής διατροφικής αξίας

Δίπλα στη θάλασσα η Αφροδίτη ταλαντούχα executive chef δημιουργεί γεύσεις ευεργετικές για τον οργανισμό μας.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ψάρι με φακές και ρύζι που είναι ο καλύτερος συνδυασμός και ρόδι που είναι υπερτροφή λόγω των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών στοιχείων. Το μάνγκο σε κομμάτια δίνει άρωμα και γευστική πινελιά εξωτική και το λάδι τρούφας «ανεβάζει» τη γεύση.

Μια δημιουργία πανεύκολη ιδιαίτερα τώρα τη Σαρακοστή που νηστεύουμε.

Μυλοκόπι με φακόρυζο, ρόδι και αρωματικό λάδι

Η συνταγή δική σας.

 Από την Aφροδίτη Μάρδα executive chef

Υλικά για 2 άτομα

 250 γρ. φιλέτο μυλοκόπι

1 ρόδι

100γρ. ρυζι μπονετ

100γρ. φακές βρασμένες σε νερό με φύλλο δάφνης για 20 λεπτά

Δάφνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

100 γρ. μάνγκο σε κομμάτια

Λάδι τρουφας

200ml. ζωμό ψαριού

Ελαιόλαδο

Μυλοκόπι με φακόρυζο ρόδι και αρωματικό λάδι

Τρόπος Παρασκευής

Βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό και φύλλο δάφνης τις φακές για 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό ψαριού για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρόδι, το μάνγκο, το αλάτι, τα πιπέρια, τις βρασμένες φακές και το λάδι τρούφας.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και τα σοτάρουμε σε πλατύ τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο για 8 λεπτά γυρίζοντας με τη λαβίδα και από τις δύο μεριές να πάρει χρώμα.

Ανακατεύουμε σε μπολ τις φακές, το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά κα σερβίρουμε σε πιάτο δίπλα στο φιλέτο ψαριού.

Προηγούμενο άρθροΆσχημα νέα για τους φίλους των αυγών, καθώς αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Κ. Βενιόπουλος – Δ. Ευφραιμίδης, οι νέοι υποψήφιοι στο πλευρό του Αργύρη Πανταζόπουλου