Μύδια τηγανητά – Ο θαλασσινός «θησαυρός» της πατρίδας μας.

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Τα μύδια θεωρούνται εύγευστη τροφή και πολύ θρεπτική. Οι καταγάλανες ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες από αυτά. Για το λόγο αυτό ο θαλασσινός αυτός «θησαυρός» εκτρέφεται σε οργανωμένες μυδοκαλλιέργειες. Για όσους δεν έχετε δει ακόμα το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Έμβολος για τη μυδοκαλλιέργεια στο Κλειδί Ημαθίας (η κορυφαία στην Ελλάδα απ’ όσο ξέρω), αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαπιστώσετε τα πλούσια δώρα της υδάτινης πατρίδας μας.

Το ρεπορτάζ εδώ: https://emvolos.gr/stis-mydokalliergeies-toy-loydia-me-ton-k-charalampo-tsolaki-kai-ton-k-kosta-verviti-proedro-ton-mydokalliergiton/

Εμείς λοιπόν σήμερα, θα ανοίξουμε διάπλατα την κουζίνα μας να μπει η θαλασσινή αύρα του Αιγαίου, φτιάχνοντας ….

Μύδια τηγανητά 1

Μύδια τηγανητά

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. μύδια καθαρισμένα

Υλικά για το κουρκούτι:

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

300 γρ. νερό

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. κόκκινη πάπρικα

1/2 κ.γ. κουρκουμά

1/2 κ.γ. κάρυ

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 μικρό ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πρώτα βράζουμε σε ζεστό νερό για 1 με 2 λεπτά τα μύδια.

Μύδια τηγανητά 4Μύδια τηγανητά 3

Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο κουρκούτι που φτιάξαμε.

Μύδια τηγανητά 5

Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τα μύδια μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Βάζουμε λίγα λίγα κάθε φορά, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, για να φύγουν τα πολλά λάδια.

Μύδια τηγανητά 2

Έτσι έχουμε ένα υπέροχο και απολαυστικό πιάτο.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Κυριακή 05-12-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021