Πάντα μ’ αρέσει να πειραματίζομαι στο .. βασίλειό μου, την κουζίνα.
Όταν το αποτέλεσμα αξίζει σας το παρουσιάζω και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Η σημερινή πρόταση αφορά χοιρινές μπριζόλες χοιρινές λαιμού με φασκόμηλο και μουσταρδόμελο. Δεν σας κρύβω πως είναι από τις πλέον αγαπημένες μου συνταγές, που συνδυάζει γεύση, άρωμα και παράλληλα χορταίνει άκρως ικανοποιητικά.
Μπριζόλες με φασκόμηλο και μουσταρδόμελο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Μπριζόλες λαιμού χοιρινές
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 κλωναράκι φασκόμηλο (περίπου 10 φυλλαράκια)
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε ελαφρώς το κρέας σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σε τετραγωνάκια το κρεμμύδι, το σκόρδο και αφήνουμε να ροδίσουν. Ρίχνουμε λίγο νερό, μισοσκεπάζουμε και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το φασκόμηλο και τη ρίγανη.
Λίγο πριν σβήσουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και πιπεριά καυτερή προαιρετικά.
Σερβίρουμε με γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.
Πιλάφι ή πατάτες τηγανητές ή φούρνου ή πουρέ πατάτας.
Ένα καλό κρασάκι για συνοδεία είναι απαραίτητο.
Με πολύ μεράκι για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδα μας Έμβολος.