

Γεύση μεστή με πινελιές ρουστίκ, μας χαρίζουν τα χοιρινά μπριζολάκια.
Ο Χρήστος Μαυραγάνης ένας νέος ταλαντούχος chef χρησιμοποίησε μπριζολάκια μαύρου χοίρου, που εκτρέφεται στη φάρμα Κιβωτός Δήμου, στην Αύρα Τρικάλων.
Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι κρέας χοιρινό θέλετε.
Κρέας σπάνιο, που θέλει πολύωρο μαρινάρισμα και μαεστρία για να γίνει ένα θαυμαστό πιάτο.
Εμείς την απολαύσαμε στα ριζά των Μετεώρων με θέα συναρπαστική στην Καλαμπάκα.
Μπριζολάκια χοιρινά με αρωματικά και πατάτες
Από τον Χρήστο Μαυραγάνη, chef εστιατορίου Μετεώρων Πανόραμα, Καλαμπάκα
Υλικά για 4 άτομα
1 1/2 κιλό μπριζολάκια μαύρου χοίρου ή χοιρινού
10 γρ. φασκόμηλο
10 γρ. θρούμπι
10 γρ. δυόσμο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες baby
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
200 γρ. γιαούρτι
5 γρ. πάπρικα καυτερή
10 γρ. πάπρικα γλυκιά
3 γρ. πάπρικα καπνιστή
1 καλαμπόκι
10 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Μαρινάρουμε τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου με τα μυρωδικά, το φασκόμηλο, το θρούμπι, το δυόσμο και το ελαιόλαδο για 6 ώρες, σε μπολ σκεπασμένο μέσα στο ψυγείο.
Ενώ αν χρησιμοποιήσουμε το συμβατικό χοιρινό 3-4 ώρες αρκούν.
Βράζουμε τις πατάτες και τις πατάμε με το χέρι για να ανοίξουν.
Έπειτα τις τοποθετούμε σε ταψί με αλάτι χοντρό, δεντρολίβανο, θυμάρι και ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 240° C για 22 λεπτά.
Τα τελευταία 8 λεπτά βάζουμε τα μπριζολάκια στο γκριλ και τα ψήνουμε, γυρίζοντας με τη λαβίδα και από τις δύο πλευρές.
Κόβουμε το καλαμπόκι στα 4, το ψήνουμε στο γκριλ και στο τέλος λίγο πριν το βγάλουμε το αλείφουμε με βούτυρο και αλάτι.

Παράλληλα αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τα τρία είδη πάπρικας, το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε και βάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού πάνω στις πατάτες.


















