Η κρέμα μπουγάτσας αρέσει σε όλους και γίνεται πανεύκολα.
Μια μπουγάτσα πέρα από τα συνηθισμένα αλλά πολύ γευστική και αγαπημένη δοκιμάσαμε στην Κρήτη από τον Γιάννη Βαρουξάκη στην ταβέρνα του στον Πλατανιά Χανίων.
Μας την προσέφερε σαν επιδόρπιο με καφέ εσπρέσο.
Μπουγάτσα αλλιώς …
Από τον Γιάννη Βαρουξάκη, ταβέρνα Πλάτανος, Πλατανιάς Χανίων
Υλικά για 4 άτομα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
Λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Κανέλα Κεϋλάνης
Για το σερβίρισμα
1 φύλλο κρούστας
Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
Άχνη ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε.
Μόλις πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.
Την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
Παράλληλα στο γκριλ του φούρνου ψήνουμε ένα φύλλο για πίτα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε την κρέμα στα πιάτα και ανάμεσα βάζουμε κομμάτια ψημένου φύλλο και πασπαλίζουμε με κανέλα και αν θέλουμε λίγη άχνη ζάχαρη.