Μπορς, σούπα λαχανικών. Νόστιμη, ελαφριά και υγιεινή!

Μπορς, σούπα λαχανικών

Μια σούπα ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα  που γευστικά κυριολεκτιγά γράφει…

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Ο χειμώνας κοντοζυγώνει καλοί μου φίλοι. Τί θα λέγατε για μία νόστιμη και ζεστή σουπίτσα; Το όνομά της «Μπορς». Κατέχει περίοπτη θέση στην ποντιακή κουζίνα αν και προέρχεται από τη Ρωσία. Βέβαια μπορείτε να τη βρείτε σε αρκετές επιπλέον παραλλαγές.

Το λαχανικό που κάνει τη διαφορά είναι το κόκκινο παντζάρι που της δίνει έντονο πορφυρό χρώμα. Ένα πιάτο που αναδύει πλούσια αρώματα, αλλά και μια ιδεατή πηγή υψηλής διατροφικής αξίας για τον οργανισμό μας.

Η συνταγή δική σας:

Μπορς, σούπα λαχανικών

από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

3 πατάτες

2 κρεμμύδια

1 πράσο

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης

1 καρότο

1 παντζάρι ή και περισσότερα

1 σέλινο

3 σκελίδες σκόρδο

λάχανο

1 κ.σ. πελτέ τομάτας

φρέσκια τριμμένη ντομάτα

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία. Όλα μαζί στην κατσαρόλα να βράσουν και λίγο πριν σβήσουμε ρίχνουμε το ελαιόλαδο με αλάτι και πιπέρι.

Η διαφορά είναι ότι εγώ την έφτιαξα στην ξυλόσομπα. Σερβίρεται με μία κουταλιά γιαούρτι στην αυθεντική συνταγή, εγώ θα σας πρότεινα μπούκοβο.

Καλή σας όρεξη!