

Το καλύτερο νηστίσιμο snack για κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι πολύ νόστιμα και γίνονται γρήγορα. Δεν έχουν ζάχαρη παρά μόνον μια κουταλιά και το καρότο δίνει χρώμα και γεύση ξεχωριστή.
Η Βάσω μας ετοιμάζει πάντα νόστιμα, εύκολα και υγιεινές γευστικές δημιουργίες γιατί πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας.
Το σίγουρο είναι ότι τα μπισκότα δεν θα μείνουν για την επόμενη ημέρα αλλά αν περισσέψουν φυλάσσονται μέσα σε μεταλλικό κουτί ειδικό για μπισκότα με ένα ριζόχαρτο στη βάση.
Αν θέλουμε να τα αγαπήσουν τα παιδιά μας μπορούμε να κόψουμε τη ζύμη με κουπάτ διαφόρων σχημάτων.
Μπισκότα καρότου
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα
Υλικά για 20 περίπου
2 μεγάλα καρότα, τριμμένα στο μπλέντερ
1 κούπα σπορέλαιο
5 κ.σ. αλεύρι κίτρινο
3 κούπες αλεύρι «που φουσκώνει μόνο του»
Μισό ποτήρι κρασί λευκό
½ κ.γ σόδα διαλυμένη στο κρασί
Μισό κ.γ αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα καρότα, τα δύο διαφορετικά άλευρα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το κρασί με τη σόδα, το σπορέλαιο και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δεν ζυμώνουμε δυνατά και πολύ ώρα για να μην ταλαιπωρηθεί η ζύμη και βγάλει εξωτερικά το λάδι.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Πλάθουμε τα μπισκότα σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μπαστουνάκια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και τα βγάζουμε πάνω στη σχάρα για να κρυώσουν καλά και να μην μείνει υγρασία. Δεν τα σκεπάζουμε για να μείνουν τραγανά.
Μετά από 1 ώρα σερβίρουμε