Καλημέρα σε όλους τους αγαπημένους φίλους και φίλες της μαγειρικής μας στήλης του Έμβολος. Της σελίδας που εκφράζει εκθέτοντας απλά και κατανοητά τη γνήσια ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Μία ακόμη πτυχή λοιπόν, από τις αμέτρητες που αριθμεί η τοπική μας γαστρονομική κληρονομιά, είναι αυτή που θα μας απασχολήσει και σήμερα.
Η εκλεκτή «Μπατζίνα» είναι μία πίτα εντελώς διαφορετική, με δυνατή και μεστή γεύση, αλλά το κυριότερο απόλυτα υγιεινή, αφού βασίζεται στην απαράμιλλη μεσογειακή διατροφή.
Η συνταγή όλη δική σας.
Μπατζίνα, κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Από Σταύρο Τσαλαμούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
500 γρ. κολοκύθι, τριμμένο και στημένο με αλάτι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 αβγά
350 γρ. περίπου αλεύρι
200 γρ. τυρί φέτα
80 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κρεμμύδια τριμμένα στο μούλτι προαιρετικά (κάνουν την διαφορά)
Εκτέλεση:
Κάνουμε χυλό όλα τα υλικά. Αλείφουμε βούτυρο στο ταψί.
Ρίχνουμε το μίγμα μας, προσθέτοντας επάνω βούτυρο και φέτα τυρί.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ψήνουμε πρώτα πάνω κάτω 20 λεπτά και έπειτα μόνο κάτω.
Πριν σβήσουμε αλείφουμε πάνω σκόρδο με ελαιόλαδο, δίνει άρωμα και γεύση.
Καλή μας όρεξη!