![Μπατσαριά](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2022/06/Μπατσαριά-696x384.jpg)
![Σίσσυ Νίκα](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2017/09/Σίσσυ-Νίκα.jpg)
Μια πίτα με τα αρώματα της γης και είναι τόσο νόστιμη. Γίνεται εύκολα και αρέσει πολύ.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο περισσότερο τυρί για να μοιάζει σαν χορτοτυρόπιτα.
Εμείς την απολαύσαμε με θέα το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και μια φύση υπέροχη.
![Το βουλευτήριο στην Αρχαία Δωδώνη 1](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2022/06/Το-βουλευτήριο-στην-Αρχαία-Δωδώνη-1.jpg)
Όσοι δεν έχετε πάει στη Δωδώνη πρέπει να το κάνετε. Αξίζει τόσο πολύ… πρέπει να είμαστε τόσο περήφανοι για τον πολιτισμό μας και τις αξίες μας.
Μπατσαριά
Από την Μαριάνθη Μιχέλη, Mirtali Art Hotel, Δωδώνη, Ήπειρος
Υλικά για ένα ταψί
2 πράσα, το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
2-3 κλωναράκια δυόσμο
250 γρ σπανάκι
250 γρ λάπαθα
250 γρ σέσκουλα
3 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα στον τρίφτη
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
Λίγες καυκαλήθρες ή τσουκνίδες
300 γρ τυρί φέτα, τριμμένη
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι ή τραχανά
1 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
Αλάτι
Για την κρέμα
3 αυγά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κούπες νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα χόρτα και μετά τα ψιλοκόβουμε.
Τα ανακατεύουμε καλά μαζί με το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, τη φέτα, το γιαούρτι, το ρύζι ή τον τραχανά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί κουζίνας, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα και από πάνω βάζουμε το μείγμα των χορταρικών.
Από πάνω, ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και με την μαρίζ ή ένα πιρούνι στρώνουμε την επιφάνεια, για να πάει παντού.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Το μείγμα των χόρτων για καλύτερη αρμονία θα πρέπει να είναι περίπου 1 κιλό.
Το ρύζι ή τον τραχανά τα βάζουμε για να απορροφηθούν τα υγρά, χωρίς να είναι απαραίτητα.