Ένα αυθεντικό πιάτο της ζακυνθινής κουζίνας με άρωμα θαλασσινό και σκορδάκι που δεν λείπει από κανένα πιάτο!
Η συνταγή δική σας…
Από την Φωτεινή Κασσαβέτη εξέχουσα βοτανολόγο και δεινή μαγείρισσα.
Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια
1,5 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
Σκόρδο όσο μας αρέσει
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξύδι
Λίγη ρίγανη
Φύλλα δάφνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μπαρμπούνια μας.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοπανισμένο σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα.
Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα την σάλτσα και προσθέτουμε προσεκτικά τα ψάρια.
Τα αφήνουμε να βράσουν γυρίζοντας τα και από τις δύο μεριές.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
Σε είκοσι λεπτά τα μπαρμπούνια μας είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε την επιπλέον σάλτσα χωριστά.