Μπάρες δημητριακών «για Κ.ΑΛ.Ο» από την ΚοινΣΕπ 3S δίνουν επαγγελματική διέξοδο σε άτομα με αυτισμό

«Γεννήθηκε» ως μαθητική εικονική επιχείρηση στο πλαίσιο του προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece,

μετεξελίχθηκε σε ΚοινΣΕπ δίνοντας επαγγελματική διέξοδο σε άτομα με αναπηρία κι έδωσε τη δική της μάχη στο πέρασμα του χρόνου ν’ ανταπεξέλθει στις δυσκολίες μιας ανταγωνιστικής αγοράς αλλά και στις τωρινές συνθήκες της πανδημίας. Κι όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει αλλά κέρδισε και διακρίσεις θέτοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη με έναν και μοναδικό στόχο: την ισότιμη ένταξη των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, στην αγορά εργασίας.
Ο λόγος για τη 3S School Synergy Snacks, η οποία βραβεύτηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) στο πλαίσιο των Venture Impact Awards 2020, ενός προγράμματος που απένειμε χρηματικά βραβεία σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αειφορία. Η βράβευση και η οικονομική ενίσχυση ήταν εξαιρετικά σημαντική για την προώθηση των δραστηριοτήτων της ΚοινΣΕπ και την περαιτέρω διεύρυνση του κύκλου εργασιών της. «Με την πολύ σημαντική αυτή οικονομική στήριξη της Hellenic Initiative, η 3S ελπίζει να μπορέσει να κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση των δραστηριοτήτων της, να σταθεροποιηθεί στην αγορά και να προσφέρει ευκαιρίες σε ακόμη περισσότερους νέους με αναπηρίες, ώστε να ενταχθούν ισότιμα στον χώρο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας», τονίζουν οι άνθρωποι της 3S για τη διάκριση που έλαβαν.
Η 3S υπήρξε η πρώτη ΚοινΣΕπ που δημιουργήθηκε ως συνέχεια ομώνυμης (εικονικής) μαθητικής επιχείρησης που λειτούργησαν, μερικά χρόνια πριν, μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τους μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Ιωνίας. Το προϊόν που λάνσαραν στην αγορά ήταν ένα σύγχρονο σνακ από αγνά υλικά της ελληνικής γης, μια «Ενεργειακή Μπάρα Ξηρών Καρπών» με πρωτότυπη συνταγή του σεφ Ηλία Μαμαλάκη, ειδικά σχεδιασμένη για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Μπάρες ξηρών καρπών με μήλο και κανέλα ή με ελιά, σύκο και μέλι αλλά και με σοκολάτα, φράουλα και χαρούπι είναι τρεις μοναδικές γεύσεις από τη School Synergy Snacks και, όπως λέει και το σλόγκαν της: «αυτές οι μπάρες είναι για Κ.ΑΛ.Ο». Κι αυτό επειδή παρέχουν επαγγελματική ένταξη σε άτομα με νοητικές αναπηρίες στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο).

Μπάρες δημ 1

Μπάρες 3S για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Στο μεταξύ, με αφορμή την 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, προϊόντα της 3S School Synergy Snacks σε συσκευασίες που επιμελήθηκαν τα μέλη και οι εργαζόμενοί της, άτομα με αυτισμό και νοητικές αναπηρίες, καθώς και εθελοντές, θα διανεμηθούν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) σε συμβολικά σημεία, προκειμένου, όπως επισημαίνεται, «να φωτίσουν την ανάγκη της ένταξης όλων στην ίδια κοινωνία: στους μαθητές ενός σχολείου, στους παίκτες μιας ομάδας- θρύλου, στους εργαζόμενους ενός εργοταξίου, αλλά και σε εκπροσώπους θεσμών της πολιτείας, της θρησκείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Τιμώντας έμπρακτα αυτή την Παγκόσμια Ημέρα, η Ε.Ε.Π.Α.Α. συνεργάστηκε με την 3S γι’ αυτή τη συμβολική δράση, με κεντρικό σύνθημα «Εμείς μπορούμε, εσείς θέλετε;» και με στόχο την ανάδειξη της δυνατότητας αλλά και του δικαιώματος των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού για εργασιακή ένταξη.
«Με κάθε δράση μας αναδεικνύουμε το δικαίωμα των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού για εργασιακή ένταξη. Η συνεργασία μας με την Ε.Ε.Π.Α.Α – με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, είναι μόνον η αρχή!», τονίζει η 3S που είναι αποφασισμένη να ανοίξει ακόμη περισσότερα τα φτερά της δημιουργώντας εργασιακές ευκαιρίες για τα άτομα με αυτισμό.
Σ.Παπ.

δημ 2 e1617024517617

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε η 3S School Synergy Snacks

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροEurobank & egg | Cluster Καινοτομίας στις Ψηφιακές Τεχνολογίες για Τουρισμό & Πολιτισμό
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Ο ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτέρες προειδοποιεί για κρίση χρέους εξαιτίας της COVID-19 για τον αναπτυσσόμενο κόσμο