Ακόμη και αν δεν σας αρέσουν οι μπάμιες κατ αυτό το τρόπο θα τις λατρέψετε. Τρώγονται μετά βουλιμίας. Μία γρήγορη, εύκολη και νοστιμότατη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Διαλέγουμε μπάμιες λίγο μεγάλες αλλά τρυφερές (δύο ημερών).
Συνήθως οι μπάμιες μαζεύονται καθημερινά και με γάντια λόγω φαγούρας. Την ποσότητα την κανονίζουμε ανάλογα με το τραπέζι μας.
Συνήθως τις προσφέρουμε σαν μεζεδάκι για ένα τσιπουράκι ή μπυρίτσα που δένει πολύ.
Μπορούμε φυσικά να την έχουμε σαν συνοδευτικό στο κυρίως φαγητό μας.
Μπάμιες τηγανιτές με κουρκούτι
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα.
Υλικά:
Μπάμιες πλυμένες και στραγγισμένες
Μπύρα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Κάνουμε το κουρκούτι.
Βουτάμε στο κουρκούτι τις μπάμιες να κουρκουτιάσουν καλά.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι – σπορέλαιο.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!