Μπακογιάννης – Ακριτίδης βάζουν χρώμα στην Αθήνα – Γράφει η Αλεξάνδρα Αιλιανού

Όσοι περπατάνε τους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας το τελευταίο χρονικό διάστημα, νομίζουν ότι βρίσκονται μπροστά σ’ ένα οικοδομικό οργασμό. Κι όσο κι αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό, η αλήθεια δεν απέχει αφού βρίσκεται στην κορύφωσή του το πρόγραμμα «Πρόσοψη» του Δήμου της Αθήνας που υλοποιείται από την εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας». Βλέπουμε μονοκατοικίες κι ολόκληρες πολυκατοικίες «ταλαιπωρημένες» από τον χρόνο και την ανόητη ανθρώπινη παρέμβαση, να είναι «ντυμένες» σήμερα με σκαλωσιές κι ανθρώπους να τους αλλάζουν όψη, να τις καθαρίζουν, να τις βάφουν, να συντηρούν μπαλκόνια, μετώπες, στέγες, παράθυρα, να βάζουν τάξη με πινακίδες και κεραίες, να φυτεύουν δέντρα,  και πολλά παρόμοια.

Το πρόγραμμα «Πρόσοψη» (πληροφορίες prosopsi.gr και τηλέφωνο help desk 21440062540) επιδοτείται εξ ολοκλήρου, με ποσά που φτάνουν τις έξι χιλιάδες ευρώ ανά ακίνητο. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, που υλοποιείται από την εταιρεία «Ανάπλαση ΑΕ», υπό την καθοδήγηση του Χρόνη Ακριτίδη. Ενός ανθρώπου που τον χαρακτηρίζουν ακάματο εργάτη της Αθήνας, αφού έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δήμαρχος. Ενός ανθρώπου πολύ χαμηλών τόνων και ιδιαιτέρως αποτελεσματικού.

Οι αλλαγές στην Αθήνα είναι χαρακτηριστικές, αφού στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί εκατοντάδες ακίνητα, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και καταβληθεί το κόστος   στο 25% περίπου των συμμετοχών.

Με τον δήμο Αθηναίων και την εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» πρωτοπόρους στον τομέα καθαρές πόλεις, χρώμα στη ζωή μας και καθαρά κτίρια, είναι απορίας άξιο που δεν έχουν βρεθεί μιμητές που θα «φωτίσουν»  τις πόλεις τους. Είτε στον Πειραιά, είτε στη Θεσσαλονίκη ή και σε πόλεις, όπως η Βέροια, η Έδεσσα, η Νάουσα, η Πάτρα, η Καστοριά, η Κομοτηνή κλπ… Πόλεις που διαθέτουν και υπέροχες μονοκατοικίες  που είναι «πνιγμένες» οι προσόψεις τους στη βρόμα και στα γκράφιτι αλλά και πολυκατοικίες με ίδια χαρακτηριστικά.

Ας αναζητήσουν κι άλλοι δήμαρχοι πληροφορίες και τεχνογνωσία. Μόνο καλές υπηρεσίες θα προσφέρουν στους δημότες τους… Και στις πόλεις τους…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 04 Φεβρουαρίου 2023
Επόμενο άρθροΤο «δίλλημα Μαλάκκα» – Γράφει ο Θάνος Σεραλίδης