Την πιο γλυκειά μου καλημέρα αγαπημένα μου φιλαράκια. Είπα “γλυκειά”; Ε, πάμε λοιπόν να μετουσιώσουμε τη λέξη σε μία μοναδική γλυκολιχουδιά που -σας το υπογράφω- σίγουρα θα σας συναρπάσει. Μαζί θα φτιάξουμε ένα απλό, μα σίγουρα πεντανόστιμο γλυκό, που θα γίνει η αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια όλων. Και όχι μόνο, αφού η συνταγή είναι τόσο εύκολη και γρήγορη, που θα τη φτιάχνετε χειμώνα-καλοκαίρι!
Μους Σοκολάτας
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά (για 6 άτομα):
500 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. κουβερτούρα υγείας
2 βανίλιες
Έξτρα λίγη κουβερτούρα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Στη συνέχεια χτυπάμε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να μοιάζει με την υφή ενός γιαουρτιού.
Προσθέτουμε τις 2 βανίλιες και αφού κρυώσει καλά η λιωμένη κουβερτούρα, την προσθέτουμε και αυτή στην κρέμα γάλακτος.
Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
Βάζουμε τη μους σοκολάτας σε 6 ποτήρια, τρίβουμε και λίγη κουβερτούρα από πάνω και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 2 με 3 ώρες.
Απολαμβάνουμε αυτό το θεσπέσιο γλυκάκι τις ζεστές ημέρες και βραδιές του καλοκαιριού. Αλλά και για τις κρύες, why not, βλέπετε ο καιρός είναι απρόβλεπτος!
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!