Οι γιορτινές μέρες έφτασαν και το τραπέζι μας πρέπει να είναι εντυπωσιακό. Τόσο στην εμφάνιση, αλλά και στο γευστικό αποτέλεσμα. Γι αυτό σήμερα θα σας προτείνω ένα γιορτινό πιάτο που θα κλέψει την παράσταση, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των καλεσμένων σας.
Ένα πιάτο χορταστικό που θα ικανοποιήσει τα γούστα μικρών και μεγάλων. Φιλετάκια από μοσχαρίσιο κρέας, κρατείστε τη συνταγή γιατί σίγουρα θα την αγαπήσετε. Ιδανικό φαγητό για τις γιορτινές ημέρες της Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο.
Μοσχαρίσια φιλετάκια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1κιλό μοσχαρίσιο κομμάτι ελιάς(το κόβουμε εμείς σε φιλετάκια) ή έτοιμα μοσχαρίσια φιλετάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
200γρ. Φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
1 κύβο βοδινού
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
Κόκκινη πιπεριά
Κανέλα Κεϋλάνης
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Πρώτα βράζουμε τα φιλετάκια σε αντικολλητικό τηγάνι για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.
Στη συνέχεια, μόλις φύγουν τα υγρά από τα φιλετάκια προσθέτουμε ελαιόλαδο, για να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον κύβο βοδινού και τα μανιτάρια μέχρι να σοταριστούν λίγο.
Κατόπιν βάζουμε τα μπαχαρικά μας, την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ψηθούν για 5 λεπτά.
Σβήνουμε το φαγητό μας και απολαμβάνουμε με ό,τι συνοδευτικό εμείς επιθυμούμε.
Καλή σας επιτυχία.