Βραστό μοσχάρι, μια συνταγή που ακολούθησα 25 ολόκληρα χρόνια στο εστιατόριό μου. Εύκολη και γευστική η κλασική παραδοσιακή σούπα που αρέσει σε όλους.
Στα απλά βρίσκεται η νοστιμιά, όταν αυτά δημιουργούνται με μεράκι. Στοιχείο που δεν μου έλειψε ποτέ και συνεχίζει να υπάρχει σε κάθε μαγείρεμα, σε κάθε φαγητό μου. Η φαντασία απαραίτητο και παντοτινό εφόδιο!
Η συνταγή για εσάς:
Μοσχάρι βραστό
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνι παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά (για 5 μερίδες):
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
7 πατάτες
2 καρότα
σέλινο
1 κρεμμύδι μέτριο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο σε κόκκους
Το μυστικό: δύο κλαδάκια μουριάς για γρήγορο βράσιμο του κρέατος όπως και για τα όσπρια.
Εκτέλεση:
Βράζουμε το μοσχάρι με τα κλαδάκια ξαφρίζοντας (άλλο ένα μικρό μυστικό: ρίξτε λίγο ξύδι, αμέσως ο αφρός ανεβαίνει επάνω).
Αφού το κρέας κοντεύει να βράσει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα, εκτός από αλάτι και ελαιόλαδο που μπαίνουν 5 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε με λεμόνι φυσικό, καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο και φέτα τυρί που δένει πολύ.
Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας λίγη από την πείρα των 35 χρόνων μου..