Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος.
Σήμερα λέω να φτιάξουμε μαζί ένα καλοκαιρινό μαγειρευτό φαγητό.
Μοσχαράκι με φρέσκες τρυφερές μελιτζάνες.
Ένα φαγητό πεντανόστιμο και αγαπησιάρικο.
Μοσχαράκι με μελιτζάνες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Μοσχάρι
Μελιτζάνες φλάσκες
(άσπρες και μαύρες)
Ντομάτες
Κρεμμύδια
Φλωρίνης πιπεριά
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Ξύδι
Προαιρετικά μπούκοβο
Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε σε μεγάλες ροδέλες τις μελιτζάνες ελαφρώς με την φλούδα τους.
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
Ροδίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
Αφού πάρει μια καλή βράση όλα τα υλικά τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Μπορούμε να συνεχίσουμε την διαδικασία και στην κατσαρόλα.
Σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 200 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.
Σερβίρουμε με σαλάτα ή όπως εδώ με σπιτική στραπατσάδα.
Μια μπυρίτσα εννοείται ότι πάει πολύ.
Καλή σας όρεξη!