Πεντανόστιμο φαγητό που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Απολαυστικό για μικρούς και μεγάλους μέχρι και την τελευταία μπουκιά.
Υγιεινό και γεμάτο βιταμίνες αξίζει τον κόπο του…
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά διαδικασία:
Στην συνταγή αυτή χρησιμοποίησα μάγουλα μοσχαρίσια που είναι το πιο μαλακό κρέας.
Σοτάρουμε κρεμμύδι και το κρέας ρίχνουμε πελτέ ντομάτα, δαφνόφυλα, νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν.
Πάντα μια πρέζα ζάχαρη και λίγο ξύδι.
Λίγα λεπτά στο τέλος αλάτι, πιπέρι και κανέλα.
Για τον πουρέ:
Ψημένες μελιτζάνες πολτοποιημενες προσθέτοντας ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι.
Είναι περίπου σαν το χιουγκιάρ μπεγιεντί (hugiar beğenti) αλλά χωρίς κρέμα γάλακτος.
Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος