Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας – Μία διαφορετική πρόταση που αξίζει να δοκιμάσετε.

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Πεντανόστιμο φαγητό που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Απολαυστικό για μικρούς και μεγάλους μέχρι και την τελευταία μπουκιά.

Υγιεινό και γεμάτο βιταμίνες αξίζει τον κόπο του…

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας 3

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά διαδικασία:

Στην συνταγή αυτή χρησιμοποίησα μάγουλα μοσχαρίσια που είναι το πιο μαλακό κρέας.

Σοτάρουμε κρεμμύδι και το κρέας ρίχνουμε πελτέ ντομάτα, δαφνόφυλα, νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν.

Πάντα μια πρέζα ζάχαρη και λίγο ξύδι.

Λίγα λεπτά στο τέλος αλάτι,  πιπέρι και κανέλα.

Για  τον πουρέ:

Ψημένες μελιτζάνες πολτοποιημενες προσθέτοντας ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι.

Είναι περίπου σαν το χιουγκιάρ μπεγιεντί (hugiar beğenti) αλλά χωρίς κρέμα γάλακτος.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας 2

Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2024