Μοσχαράκι κοκκινιστό με πέννες – Κλασική γεύση που απογειώνει!

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πέννες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Το κατατάσσω ανεπιφύλακτα στα τοπ 5 των φαγητών με τη μεγαλύτερη ζήτηση στο μαγαζί μου για τρεισήμισι δεκαετίες!

Ένα πιάτο διαχρονικό που εμπιστευόταν πάντα ο πελάτης. Γεύση δυνατή, νόστιμη και σπουδαίος «θεραπευτής για του φαγιού τον πόθο», κλασική η φράση του Ομήρου. Προσωπικά στη μαγειρική ψάχνω εύκολους και γρήγορους τρόπους. Ποτέ όμως πρόχειρους..

Η συνταγή για εσάς:

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πέννες

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

750 γραμμάρια μοσχάρι χωρίς κόκκαλο σε κομματάκια τετράγωνα

2 κρεμμύδια (εγώ τα κάνω στον τρίφτη ή στο multi)

2 κουταλιές της σούπας  τοματοπολτό

2 σκελίδες σκόρδο

μπαχάρι

κανέλα

γαρύφαλλα

1/2 κ.σ. κόκκινη γλυκιά πάπρικα

κόκκους πιπέρι

αλάτι

ελαιόλαδο

1 σακουλάκι πέννες

Εκτέλεση:

Κατ αρχάς, όταν θέλετε να φτιάξετε μοσχάρι -αφού το βάλετε στο νερό και το αλλάξετε αρκετές φορές- ξεκινήστε τη διαδικασία από το βράδυ, να πάρει μια βράση (ξαφρίζοντας πάντα με ξύδι).

Αφήστε το όλη τη νύχτα, ήδη την επόμενη μέρα θα είναι σχεδόν έτοιμο.

Αφού έχουμε σχεδόν βρασμένο το μοσχάρι, το αφαιρούμε και κρατάμε λίγο ζουμί για τη σάλτσα.

Ξεκινάμε με δύο κατσαρόλες. Στην πρώτη σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το κρέας προσθέτουμε την σάλτσα αραιωμένη με ζωμό και στην συνέχεια τα μπαχαρικά και το αλάτι. Περίπου μισή ώρα.

Παράλληλα βράζουμε τις πέννες στον ζωμό με λίγο αλάτι. Φροντίστε να γίνουν ταυτόχρονα οι πέννες, θέλουν περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και σβήνουμε. Τα αφήνουμε να δέσουν. Συνοδεύουμε με φέτα τυρί ή κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Το κόκκινο μπρούσκο κρασί συμπληρώνει άριστα το μενού.

Σ.Σ. Εγώ προτιμώ με τα ζυμαρικά τη μπύρα..

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Δευτέρα 15-08-2022  (Κοίμηση της Θεοτόκου)
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα προχωρά – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος