Μηλόπιτα νηστίσιμη – Ιδανική για τη Χριστουγεννιάτικη Σαρακοστή!

Ελένη Σιδηροπούλου

Καλημέρα αγαπημένες φίλες και φίλοι του Έμβολος. Σήμερα η πρότασή μου αφορά ένα γλύκισμα σκέτη απόλαυση, για όλες τις ώρες της ημέρας. Ό,τι πρέπει για την περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων και όχι μόνο!

Τί θα λέγατε για μία θεϊκή και απολαυστική..

Μηλόπιτα νηστίσιμη

Από τημ Ελένη Σιδηριπούλου

Υλικά για την μηλόπιτα:

250 γρ. βιτάμ τη φυτική

420 γρ. ζάχαρη

280 γρ. χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 βανίλια

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. γαρύφαλλο

2 κ.σ. κονιάκ

500 γρ. αλεύρι Φαρίνα

Και 2 μήλα κομμένα σε κύβους για τη ζύμη μας και έξτρα άλλα 2 μήλα για τη διακόσμηση από πάνω.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με τη σειρά που είναι γραμμένα και προσθέτουμε μέσα στη ζύμη και τα κομμένα μήλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα μήλα μας.

Σε μία μεγάλη αλευρωμένη φόρμα ή σε 2 μικρές φόρμες, βάζουμε τη ζύμη με τα μήλα κάτω κάτω.

Από επάνω βάζουμε άλλα 2 μήλα κομμένα όμως σε λωρίδες και διακοσμούμε τη μηλόπιτά μας όπως θέλουμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, στις αντιστάσεις.

 Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Πέμπτη 25-11-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου 2021