Μια σαλάτα όλο φρεσκάδα, γεύση και αρώματα.
Πρωτότυπη που γίνεται εύκολα και είναι πολύ νόστιμη. Ρουστίκ μεστές πινελιές από τη ψητή μελιτζάνα και ο συνδυασμός με το φρέσκο τυρί πολύ ανεβαστικός… Οι φρυγανισμένες πιτούλες ή το ψωμάκι απαραίτητες…
Μελιτζανοσαλάτα αλλιώς … με λαχανικά
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, «Το μαγαζί του χωριού» Διχώρι
Υλικά για 2 – 4 άτομα
1 μελιτζάνα φλάσκα μεγάλη
2 μέτριες ντομάτες
Μισό ματσάκι μαϊντανό
150 γρ. ρόκα ή πράσινη σαλάτα
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Θρούμπι
Χυμό από 1 λεμόνι
150γρ. ξινοτύρι ή τσαλαφούτι ή άλλο κρεμώδες τυρί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
Πλένουμε τη μελιτζάνα, τη σκουπίζουμε και τη βάζουμε στο γκριλ να ψηθεί καλά.
Βγάζουμε τη φλούδα από το πάνω μέρος και με το πιρούνι ανακατεύουμε το εσωτερικό να ξεκολλήσει και ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει η μελιτζάνα.
Κρατάμε το κοτσάνι και το κάτω μέρος της μελιτζάνας σαν βάση της σαλάτας μας.
Περιχύνουμε το περιεχόμενό της με ελαιόλαδο και κόβουμε τις ντομάτες, τη ρόκα ή τη πράσινη σαλάτα και τις βάζουμε πάνω στη μελιτζάνα.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και βάζουμε το τυρί πάνω από τα σαλατικά μας.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες ξεροψημένες ή ψωμάκι.