Μελιτζάνες παπουτσάκι – Μια ακόμη απόλαυση του καλοκαιριού!

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος.

Σήμερα θα μαγειρέψουμε μελιτζάνες παπουτσάκι.

Μπήκα στον κήπο μου από νωρίς και τις μάζεψα, είναι φρεσκότατες.

Ένα παραδοσιακό και πολύ νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια και για τους μουσαφίρηδές μας.

Μελιτζάνες παπουτσάκι 1

Μελιτζάνες παπουτσάκι

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά διαδικασία

Μελιτζάνες

Πατάτες

Κανονίζουμε τις αναλογίες με το τραπέζι μας

Κιμά ανάμικτο ( μοσχαρίσιο χοιρινό)

Κρεμμύδι

Σκόρδο

Τριμμένη ντομάτα

Αλάτι Πιπέρι

Μελιτζάνες παπουτσάκι 2

Τηγανίζουμε κομμένες στην μέση  μελιτζάνες και πατάτες ελαφρώς

Αφαιρούμε το εσωτερικό τους που χρησιμοποιουμε για την γέμιση

Ετοιμάζομαι τον κιμά ροδιζοντας τον προσθέτουμε κρεμμύδι σκόρδο την ντομάτα αλάτι  πιπέρι και το εσωτερικό από μελιτζάνες πατάτες

Σε ταψί στρώνουμε μελιτζάνες και πατάτες

Βάζουμε επάνω το μίγμα από το τηγάνι

Ετοιμάζουμε τον πουρέ

Έτοιμο πουρέ

(όπως αναγράφεται στην συσκευασία η διαδικασία)

προσθέτοντας τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και μοσχοκάρυδο.

Μελιτζάνες παπουτσάκι 4

Απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 200 βαθμούς περίπου 35-40.

Μελιτζάνες παπουτσάκι 3

Σερβίρουμε με τζατζίκι ή σαλάτα εποχής και μια μπυρίτσα παγωμένη την καλοκαιρινή σαιζόν

Για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος από την Ημαθία με μεράκι

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 3 Αυγούστου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 3 Αυγούστου 2024