Χρώμα, άρωμα και νοστιμιά μια γευστική δημιουργία που γίνεται γρήγορα και είναι ότι καλύτερο για να συνοδεύσει το τσίπουρο.
Η Κατερίνα μας την ετοίμασε και την απολαύσαμε στην παραλία της Ναυπάκτου δίπλα στο ενετικό λιμάνι… ένα όνειρο.
Μελιτζάνες φουρνιστές με φέτα
Από την Κατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα restaurant Faces, Ναύπακτος
Υλικά για 4 άτομα
6 μελιτζάνες φλάσκες
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
4 ντομάτες ώριμες ή 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
1 κ.γ. πάστα ντομάτας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. φέτα
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο και τους χαράζουμε σε πολλά σημεία τη σάρκα τους.
Με ένα πινέλο τις περνάμε με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους, περίπου για 10-15 λεπτά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στα τέσσερα και τα πολτοποιούμε χτυπώντας για 30 δευτερόλεπτα στο μπλέντερ.
Σε βαθύ τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και προσθέτουμε και τις φέτες πιπεριάς ανακατεύοντας ελαφρά.
Προσθέτουμε τη πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ, τις προσθέτουμε στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι ανακατεύοντας.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση για 12 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε και τελευταία στιγμή προσθέτουμε και το δυόσμο.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω σε κάθε μελιτζάνα και από πάνω βάζουμε τη φέτα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.