Χρώματα και αρώματα τώρα που η γη αναγεννιέται. Νοστιμιά μοναδική.
Μια γευστική δημιουργία που αναδεικνύει τα λαχανικά της ελληνικής γης με τον καλύτερο τρόπο.
Η συνταγή δημιουργήθηκε για την προώθηση των συγκεκριμένων λαχανικών χάρη του ευρωπαϊκού προγράμματος Mediterranean Combo.
Μελιτζάνες γιαχνί με χαλούμι και αρωματικά
Από το Mediterranean Combo
Υλικά για 4 άτομα
4 μελιτζάνες φλάσκες
2 ντομάτες μέτριες
200 γρ. χαλούμι, σε κύβους
10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τις μελιτζάνες κάθετα στη μέση και τις χαράζουμε διαγώνια με το μαχαίρι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ο C για 30 λεπτά για να μαλακώσουν.
Παράλληλα ετοιμάζουμε και τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε το χαλούμι και τις ντομάτες και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και όπως είναι στο ταψί τις πατάμε με ένα κουτάλι ελαφρά για λίγο στην επιφάνεια, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα.
Τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ξαναβάζουμε το ταψί με τις μελιτζάνες στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 160-170ο στον αέρα για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσει το τυρί.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και σερβίρουμε σε πιατέλα.