Μελιτζάνες γιαχνί με χαλούμι και αρωματικά – Νοσταλγική γεύση καθαρά ελληνική

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Χρώματα και αρώματα τώρα που η γη αναγεννιέται. Νοστιμιά μοναδική.

Μια γευστική δημιουργία  που αναδεικνύει τα λαχανικά της ελληνικής γης με τον καλύτερο τρόπο.

Η συνταγή δημιουργήθηκε για την προώθηση των συγκεκριμένων λαχανικών χάρη του ευρωπαϊκού  προγράμματος  Mediterranean Combo.

Μελιτζάνες γιαχνί με χαλούμι και αρωματικά 1

Μελιτζάνες γιαχνί με χαλούμι και αρωματικά

Από το Mediterranean Combo

Υλικά για 4 άτομα

4 μελιτζάνες φλάσκες

2 ντομάτες μέτριες

200 γρ. χαλούμι, σε κύβους

10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μελιτζάνες γιαχνί με χαλούμι και αρωματικά 2

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τις μελιτζάνες κάθετα στη μέση και τις χαράζουμε διαγώνια με το μαχαίρι.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο.

Μελιτζάνες γιαχνί με χαλούμι και αρωματικά 4

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200ο C για 30 λεπτά για να μαλακώσουν.

Παράλληλα ετοιμάζουμε και τη γέμιση.

Ψιλοκόβουμε το χαλούμι και τις ντομάτες και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και όπως είναι στο ταψί τις  πατάμε με ένα κουτάλι ελαφρά για λίγο στην επιφάνεια, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα.

Τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ξαναβάζουμε το ταψί με τις μελιτζάνες στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 160-170ο στον αέρα για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσει το τυρί.

Μελιτζάνες γιαχνί με χαλούμι και αρωματικά 3

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου 2023