“Με τη δική μου ματιά” από την δημοσιογράφο Πηγή Περσιάδου

Όχι, δεν θα κάθομαι συνεχώς στον καναπέ και θα παρακολουθώ ως θεατής το έργο της ζωής μου.

Γράφει η δημοσιογράφος Πηγή Περσιάδου

Και επειδή αυτό το έργο, κάθε μέρα και δυσκολεύει και επειδή η αγωγή μου και η ηλικία μου δεν μου επιτρέπουν φτηνές επαναστάσεις, αποφάσισα: Θα πάρω τα φώτα ανθρώπων που θαυμάζω και θα αλλάξω την καθημερινότητά μου εκ των έσω.

– Ο εμβληματικός Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι, που φρόντισε να μη μετανιώσει ποτέ για όσα δεν έζησε και περιέγραψε έξοχα μια ολόκληρη απελπισμένη γενιά, με το αιρετικό του χιούμορ σε κάποιες στιγμές πετυχαίνει εκείνο που κάνει ο χρόνος στη δική μας ζωή: Να μοιάζουν οι θύελλες που μας σάρωσαν, κοιτάζοντας τες από μακριά, με το δροσερό αεράκι που μας έδωσε ανάσα και κουράγιο για να συνεχίσουμε την αναζήτηση του δικού μας νοήματος.

Θα προσπαθήσω να ενστερνιστώ τις σκέψεις του και θα εκπαιδευτώ να βλέπω τις θύελλες από απόσταση.

– Ο Γάλλος συγγραφέας Μαρσέλ Προυστ συνήθιζε να λέει ότι < το πραγματικό ταξίδι της ανακάλυψης, δεν συνίσταται στην αναζήτηση νέων τόπων, αλλά στην απόκτηση νέας οπτικής >.

Θα προσπαθήσω να ανακαλύψω μια νέα οπτική.

– Και ο αγαπημένος Οδυσσέας Ελύτης, έχει γράψει:

< Αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή. Και που η λύπη τους είναι η δύναμή τους. Και δεν κουράζονται να αναζητούν την ομορφιά στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, σε μια πολύχρωμη μπουγάδα >.

Θα προσπαθήσω να αναζητώ την ομορφιά στην κάθε μέρα, σε κάθε απλή στιγμή της καθημερινότητας μου.

Η επανάσταση θα αρχίσει από τις αλλαγές μου…..