Διεξαγωγή τεστ I.Q. εισαγωγής στη MENSA στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Την Κυριακή  2  Απριλίου 2017 στις 16:00 και στις 17:30 μμ, στο Αμφιθέατρο 3  του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, οδός Εγνατία 156 στη Θεσσαλονίκη,  θα διεξαχθούν  τα ομαδικά τεστ I.Q για εισαγωγή στην ΜΕΝSA,  ενώ στην Αθήνα θα διεξαχθούν  την Κυριακή  9  Απριλίου  2017 στις 17:30  και την Δευτέρα  10  Απριλίου  2017 στις  19:00 Sτα γραφεία της Ελληνικής MENSA, οδός Πετμεζά 14, Αθήνα 11743 (μετρό ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ).  Η επιλογή της ημέρας για τους υποψήφιους των Αθηνών είναι ελεύθερη  ενώ στη Θεσσαλονίκη ελεύθερη είναι η επιλογή του γκρουπ.

Όπως αναφέρεται και στις ανακοινώσεις της ΜΕNSA Ελλάδας,  η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου και τηρείται σειρά προτεραιότητας στην προσέλευση. Αν  χρειαστεί  θα πραγματοποιηθεί  επιπλέον γκρουπ μετά.

Για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζεται απαραίτητα εξουσιοδότηση(συγκατάθεση) από έναν γονέα ή κηδεμόνα.

Τα τεστ της ΜENSA απευθύνονται σε δύο ηλικιακές ομάδες. Η πρώτη είναι σε παιδιά 10- 14 ετών και η δεύτερη σε άτομα 14 ετών και πάνω και  αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεται αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, είναι πως  τα τεστ απαιτούν σκέψη , παρατηρητικότητα , και  βασίζονται στην ευστροφία και την ικανότητα να κάνει ο εξεταζόμενος συνειρμούς, που καταλήγουν σε σωστές επιλογές.

Το κόστος συμμετοχής  στα τεστ κυμαίνεται από 20 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, άνεργους και 30 ευρώ για άτομα εκτός αυτών.

Περισσότερα στη σελίδα της MENSA Ελλάδος: http://www.mensa.org.gr