Μαυρολάχανα με τα φασούλια ή φασουλογουλία. – Μία παραδοσιακή ποντιακή συνταγή από την περιοχή της Τραπεζούντας

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Η Πόντια πεθερά μου πάντα το έχει στο μενού της και από εκείνη έμαθα την συνταγή που σας παρουσιάζω.

Τα μαύρα λάχανα ή λαχανίδες, είναι ένα φυτό που βγάζει μόνο φύλλα που έχουν μια γλυκόστιφη γεύση.

Τρώγονται και σαλάτα με λεμόνι και γίνονται υπέροχα σαρμαδάκια

Μαυρολάχανα με τα φασούλια ή φασουλογουλία 1

Μαυρολάχανα με τα φασούλια ή φασουλογουλία

από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη Παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά:

Ανάλογα με την οικογένεια κανονίζουμε την ποσότητα.

Φασόλια φουσκωμένα 12 ώρες με μια κουταλιά αλάτι

Κρεμμύδι

Καρότο

Κόκκινη γλυκιά πάπρικα

Μπούκοβο (προαιρετικα)

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

Η διαδικασία έπειτα είναι η γνωστή όπως κάνουμε την φασολάδα μας.

Μαυρολάχανα με τα φασούλια ή φασουλογουλία 3

Βράζουμε τα φασόλια με κρεμμύδι και 15 λεπτά πριν σβήσουμε ρίχνουμε τα λάχανα σε κομματάκια,το καρότο, την πάπρικα και τέλος, αλάτι και ελαιόλαδο.

Μαυρολάχανα με τα φασούλια ή φασουλογουλία 2

Συνοδευτικά ταιριάζει πολύ το τουρσί και η φέτα τυράκι.

Καλή σας όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Πέμπτη 2-2-2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της 2 Φεβρουαρίου 2023