Η Πόντια πεθερά μου πάντα το έχει στο μενού της και από εκείνη έμαθα την συνταγή που σας παρουσιάζω.
Τα μαύρα λάχανα ή λαχανίδες, είναι ένα φυτό που βγάζει μόνο φύλλα που έχουν μια γλυκόστιφη γεύση.
Τρώγονται και σαλάτα με λεμόνι και γίνονται υπέροχα σαρμαδάκια
Μαυρολάχανα με τα φασούλια ή φασουλογουλία
από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη Παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Ανάλογα με την οικογένεια κανονίζουμε την ποσότητα.
Φασόλια φουσκωμένα 12 ώρες με μια κουταλιά αλάτι
Κρεμμύδι
Καρότο
Κόκκινη γλυκιά πάπρικα
Μπούκοβο (προαιρετικα)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Η διαδικασία έπειτα είναι η γνωστή όπως κάνουμε την φασολάδα μας.
Βράζουμε τα φασόλια με κρεμμύδι και 15 λεπτά πριν σβήσουμε ρίχνουμε τα λάχανα σε κομματάκια,το καρότο, την πάπρικα και τέλος, αλάτι και ελαιόλαδο.
Συνοδευτικά ταιριάζει πολύ το τουρσί και η φέτα τυράκι.
Καλή σας όρεξη.