Την πιο γλυκιά μου καλοκαιρινή καλημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι.
Αν και ο καιρός μας χάλασε λιγάκι το ΣΚ με άφθονη βροχή εδώ στον Μακεδονικό κάμπο, εγώ θα σας γλυκάνω τη διάθεση με μία γεύση φρουτώδη, υγιεινή, αφού είναι 100% φυσική.
Θα φτιάξουμε αυθεντική μαρμελάδα βερύκοκο, χωρίς συντηρητικά και άλλους ..μεσάζοντες. Απ’ ευθείας από τη βερυκοκιά μας στο βάζο μας!
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη
παραδοσιακό μάγειρα
Μαρμελάδα βερύκοκο φούρνου
Οι αναλογίες είναι:
1 κιλό ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα βερύκοκα
1 κιλό ζάχαρη.
Εκτέλεση:
Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε 3-4 ώρες τουλάχιστον.
Έπειτα τοποθετούμε και ψήνουμε στη γάστρα σε χαμηλή θερμοκρασί. Θέλει περίπου 2 ώρες να δέσει.
ΠΡΟΣΟΧΗ: προσέξτε γιατί φουσκώνει και μπορεί να να σας χυθεί.
Τόσο απλά και εύκολα φτιάχνετε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα, το καλύτερο πρωινό για να ξεκινήσετε με δύναμη και ευεξία τη μέρα σας.
Καλή σας επιτυχία!