Σήμερα αγαπημένοι μου φίλοι φτιάχνουμε μαρμελάδα με λωτούς!
Ακόμη και αν δεν σας αρέσει σαν φρούτο ο λωτός, σας εγγυόμαι πως τη μαρμελάδα θα την λατρέψετε.
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Μπορεί οι σύντροφοι του Οδυσσέα να έφαγαν λωτούς και να έχασαν μνήμη, ωστόσο για εσάς η γεύση της μαρμελάδας θα σας μείνει αξέχαστη.
Μαρμελάδα με λωτούς
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Τα υλικά και η διαδικασία είναι ως εξής:
1 κιλό καθαρισμένους και πολτοποιημένους λωτούς
(στο μούλτι ή πολυκόφτη
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Χυμό ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού
καθώς ξύσμα και των δύο
2 βανίλιες ή αμπαρόριζα.
Τρόπος εκτέλεσης
Όλα μαζί τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας.
Το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και ..καλή μας απόλαυση!