Μαρία Παπάζογλου | Ιστορίες ξεχωριστών ανθρώπων: Η συγκινητική ιστορία της Ολυμπιονίκου Πολωνής ακοντίστριας Maria ANDREJCZYK

H 25χρονη Πολωνή αθλήτρια ακοντισμού Maria ANDREJCZYK με τις πράξεις της έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο. 

Το 2016 αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πήρε την 4η θέση. Το 2018, έδωσε μια ακόμα μεγαλύτερη μάχη, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών, μάχη την οποία κέρδισε και μόλις ανάρρωσε επέστρεψε στον αθλητισμό. Το όνειρό της ήταν να κατακτήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020 που τελικά πραγματοποιήθηκαν φέτος, κάνοντας το όνειρο της Μαρίας να πάρει παράταση…

Ο τελικός του ακοντισμού στους Αγώνες του Τόκιο έγινε την Παρασκευή 6 Αυγούστου και νικήτρια αναδείχθηκε η Κινέζα Λιου. Η Μαρία όμως πραγματοποίησε το όνειρό της, παίρνοντας το αργυρό μετάλλιο με βολή στα 64,61μ. Η χαρά της ήταν τεράστια!

Μόλις επέστρεψε στην Πολωνία αποφάσισε να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιό της, για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον Μιλόσεκ, ένα μωρό οκτώ μηνών από την Πολωνία, που χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στις ΗΠΑ.

Πριν λίγες μέρες η Μαρία ανακοίνωσε ότι η πολωνική εταιρεία supermarkets Zebka κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις $125 000 που ήταν ο στόχος για να συμπληρωθεί το συνολικό ποσό του κόστους της εγχείρησης.

Θα αποχαιρετήσει λοιπόν η Μαρία για πάντα το μετάλλιό της;

Φαντάζει απίστευτο αλλά… η εταιρεία που κέρδισε τη δημοπρασία, αποφάσισε να το επιστρέψει στη σπουδαία αθλήτρια.

Εκεί που η ανθρωπιά, το φιλότιμο, το νοιάξιμο για το συνάνθρωπο θριαμβεύει… εκεί βρίσκονται οι πραγματικοί #influencers ….

 *Η Μαρία Παπάζογλου είναι career coach & executive coach, NLP master practitioner
Προηγούμενο άρθροΜιχαηλίδης Δημήτριος: Επαναπροσεγγίζοντας την δασοφύλαξη
Επόμενο άρθροΚΙΝ.ΑΛ: “Αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα: Όλα για τους μεγάλους και ισχυρούς εις βάρος των πολιτών”