Μάραθοκεφτέδες – Άρωμα και νοστιμιά

Μάραθοκεφτέδες
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η κυκλαδίτικη ομορφιά, η γεύση και τα αρώματα «κλεισμένες» σε ένα κεφτεδάκι…

Νηστίσιμο και πολύ νόστιμο γίνεται πολύ εύκολα και αρέσει πολύ.

Αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε άγριο μάραθο, από τους αγρούς, κομμένα με τα χεράκια σας τότε η νοστιμιά πολλαπλασιάζεται.

Η Ειρήνη μοιράζεται τη συνταγή της γιαγιάς της μαζί μας και εμείς προτείνουμε για ακόμα περισσότερη νοστιμιά να χρησιμοποιήσετε αντί για ψωμί, παξιμαδάκια επτάζυμα γλυκανίσου, που επίσης θα βρέξετε.

Επική γεύση… καλοκαιρινή

Μάραθοκεφτέδες

Υλικά για 4 άτομα

1 χούφτα φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βρεγμένο

1 ποτήρι κρασιού ούζο

Αλεύρι όσο «πάρει»

Λίγο νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής 

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον μάραθο, τα κρεμμύδια, το ψωμί καλά στυμμένο, το ούζο, το αλάτι, τα πιπέρια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε τόσο νερό και αλεύρι ώστε να έχουμε έναν πηχτό χυλό.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το χυλό στο ελαιόλαδο, που έχει ζεσταθεί πολύ.

Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα.

Αραδιάζουμε τους μαραθοκεφτέδες πάνω σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με μια sauce γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Προηγούμενο άρθροΣνίτσελ γεμιστό με πουρέ – Φαγητό αγαπησιάρικο!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 9 Ιουνίου 2021