Μαντάς σε Μπούγα: Άμεση ανάγκη για επιμελητές ανηλίκων σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Με κύριο στόχο τη στελεχιακή ενίσχυση των Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και της Επιμελήτριας Ανηλίκων Καλαμάτας Αγγελικής Ρουμελιώτη με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα της κάλυψης της θέσης ΠΕ Επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής Καλαμάτας, μια θέση η οποία αν και έχει προκηρυχθεί μέσω ΑΣΕΠ από τον Μάρτιο του 2020 και ο σχετικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, εντούτοις παραμένει ακόμα ακάλυπτη. Όπως διαπιστώθηκε, βασικοί λόγοι γι’ αυτό είναι αφενός η μη αποδοχή του διορισμού εκ μέρους των δύο πρώτων επιτυχόντων του διαγωνισμού, αφετέρου η μεγάλη καθυστέρηση και ο φόρτος εργασίας που επικαλείται ο ΑΣΕΠ ώστε η διαδικασία να προχωρήσει στους επόμενους επιλαχόντες και να υπάρξει πλήρωση της θέσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπούγας ενημέρωσε τον κ. Μαντά και την κ. Ρουμελιώτη ότι γνωρίζει το πρόβλημα και για τον λόγο αυτό απέστειλε πρόσφατα επιστολή όχλησης προς τον ΑΣΕΠ, ζητώντας να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι η υπηρεσία παραμένει σε σημαντικό βαθμό υποστελεχωμένη.

Ο βουλευτής και η Επιμελήτρια Ανηλίκων ενημέρωσαν επίσης τον υφυπουργό για τις μεγάλες ανάγκες σε υπηρεσίες ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής που υφίστανται στην περιοχή της Τριφυλίας και ειδικά της Κυπαρισσίας. Όπως σημείωσαν, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί από το υπουργείο νέα οργανική θέση της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής για την Κυπαρισσία η οποία στη συνέχεια να προκηρυχθεί μέσω ΑΣΕΠ, δεδομένης της απουσίας οργανωμένης υπηρεσίας κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και λόγω των εντεινόμενων φαινομένων βίαιων επεισοδίων μεταξύ μαθητών και νεανικής παραβατικότητας στην περιοχή. Επίσης ο κ. Μαντάς και η κ. Ρουμελιώτη στάθηκαν και στο ζήτημα της μη λειτουργίας των αντίστοιχων υπηρεσιών στη Τρίπολη και τη Σπάρτη, δομές οι οποίες παραμένουν κλειστές άνω της δεκαετίας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο η λειτουργία της υπηρεσίας Καλαμάτας, ενώ σημείωσαν ότι θα πρέπει να προβλεφθεί δημιουργία νέας υπηρεσίας και στο Γύθειο.

Από την πλευρά του ο κ. Μπούγας σημείωσε ότι το υπουργείο αντιλαμβάνεται τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα στελέχωσης που υπάρχουν για τις υπηρεσίες αυτές, πρόβλημα που αντιμετωπίζεται τόσο στην Πελοπόννησο όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αναγνώρισε επίσης ότι το μέτρο της κινητικότητας δεν έχει αποδώσει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για την κάλυψη των κενών θέσεων, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να μην μπορεί να υλοποιηθεί το μέτρο της κοινωφελούς εργασίας. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο προετοιμάζει έναν νέο σχεδιασμό μέσω του οποίου θα εντοπίζονται και θα αναδεικνύονται ταχύτερα οι ελλείψεις στις υπηρεσίες ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής, με στόχο την οργανωμένη και συστηματική στελέχωσή τους σε εθνικό επίπεδο.

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Παγώνης: «Πράσινο τέλος» ή τέλος της ανταγωνιστικότητας;
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Νικόλα Καρανικόλα, νυν Δημάρχου Νάουσας και εκ νέου υποψήφιου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΑ μαζί», στον δημοσιογράφο Θεόδωρο Ελευθεριάδη