Καλημέρα φίλοι μου. Μόλις γύρισα από την αγορά της Αλεξάνδρειας. Φορτωμένος με ψώνια, αλλά και πρωτότυπες ιδέες.
Μεταξύ άλλων πήρα και μανιτάρια πορτομπέλο, έτσι λοιπόν λέω να τα φτιάξουμε γεμιστά. Ένα πλήρες θεσπέσιο πιάτο.
Η συνταγή δική σας.
Μανιτάρια γεμιστά
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
Μανιτάρια πορτομπέλο
Ζαμπόν κομμένο σε τετραγωνάκια
Πράσινη πιπεριά
Λιαστή ντομάτα
Μαϊντανό
Κεφαλοτύρι
Τυρί που λιώνει της αρεσκείας μας για επάνω
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το κοτσάνι και αλατίζουμε μέσα έξω. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ανάποδα και αλείφουμε επάνω με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου
(ένα μικρό μυστικό
για καλύτερο αποτέλεσμα)
και έπειτα τα γεμίζουμε αφού τα αναποδογυρίσουμε με την γέμιση της αρεσκείας μας.
Εδώ έβαλα τα κοτσάνια κομμένα και ελαφρώς σοταρισμένα – ζαμπόν – κεφαλοτύρι – πράσινη πιπεριά – λιαστές ντομάτες – μαϊντανό και πάνω τυρί που λιώνει .
Ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σερβίρουμε με κάποια σως γιαουρτιού της αρεσκείας μας ή τζατζίκι σπιτικό.
Καλή σας όρεξη!