

Μια γευστική δημιουργία υπερτροφή, αφού τα μανιτάρια είναι πλημμυρισμένα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Τα απολαμβάνουμε φρέσκα, καλλιεργούνται ευρέως και τα βρίσκεται σε όλα τα super markets.
Γίνονται εύκολα και προσφέρονται σαν ορεκτικό για να το μοιραστούμε ή συνοδεύουν αρμονικά το κρέας, το κοτόπουλο ή το ψάρι.
Tα ωραιότερα τα δοκιμάσαμε στο απίθανο εστιατόριο Fouzer, στην Αγία Παρασκευή
Μανιτάρια πλευρώτους φουρνιστά
Από το restaurant Fouzer, Αγία Παρασκευή
Υλικά για 2-4 άτομα
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
Ρίγανη
Για τη σάλτσα
Χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.γ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
Για το σερβίρισμα
Βαλσάμικο
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα ή βουρτσάκι και τα αραδιάζουμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε σε μπολάκι το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, το αλάτι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά.
Παράλληλα βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μόλις βγάλουμε τα μανιτάρια από το φούρνο τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με λίγες πινελιές παλαιωμένου βαλσάμικου και πασπαλίζουμε με ρίγανη για extra γεύση.



















