Μανιτάρια φουρνιστά – Γεύση superfood…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια γευστική δημιουργία υπερτροφή, αφού τα μανιτάρια είναι πλημμυρισμένα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Τα απολαμβάνουμε φρέσκα, καλλιεργούνται ευρέως και τα βρίσκεται σε όλα τα super markets.

Γίνονται εύκολα και προσφέρονται σαν ορεκτικό για να το μοιραστούμε ή συνοδεύουν αρμονικά το κρέας, το κοτόπουλο ή το ψάρι.

Tα ωραιότερα τα δοκιμάσαμε στο απίθανο εστιατόριο Fouzer, στην Αγία Παρασκευή

Μανιτάρια φουρνιστά 1

Μανιτάρια πλευρώτους φουρνιστά

Από το restaurant Fouzer, Αγία Παρασκευή

Υλικά για 2-4 άτομα

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

Ρίγανη

Για τη σάλτσα

Χυμό από 2 λεμόνια

2 κ.γ. μουστάρδα απαλή

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μέλι

Για το σερβίρισμα

Βαλσάμικο

Μανιτάρια φουρνιστά 2

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα ή βουρτσάκι και τα αραδιάζουμε σε ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

 Βάζουμε σε μπολάκι το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, το αλάτι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.

 Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.

 Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά.

 Παράλληλα βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 Μόλις βγάλουμε τα μανιτάρια από το φούρνο τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Μανιτάρια φουρνιστά 3

 Σερβίρουμε με λίγες πινελιές παλαιωμένου βαλσάμικου και πασπαλίζουμε με ρίγανη για extra γεύση.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 2 Αυγούστου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2025