Μια νόστιμη γευστική δημιουργία που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τα μακαρόνια φούρνου σουφλέ γίνονται εύκολα και γρήγορα, αλλά δεν υστερούν σε τίποτα από πολλές άλλες δημιουργίες ζυμαρικών.
Φτιάξτε τα λοιπόν και άφοβα απολαύστε τα.
Η συνταγή δική σας.
Μακαρόνια φούρνου σουφλέ
Από την ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη Άννα Καταχανά
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια λαζάνια
200 γρ gouda
200 γρ emmental
6 φέτες γαλοπούλα
200 γρ κρέμα γάλακτος
50 ml γάλα
2 αυγά
Πιπέρι
Αλάτι
Τρόπος Παρασκευής
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το gouda, emmental και την γαλοπούλα, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αλάτι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, το gouda, τη γαλοπούλα και το emmental. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το πιπέρι, το γάλα και περιχύνουμε τα μακαρόνια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.