Ένα πιάτο πολύ νόστιμο που γίνεται εύκολα. Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν. Εσείς επιλέγετε τα παραδοσιακά λουκάνικα που σας αρέσουν. Μπορεί να είναι πορτοκαλάτα, πρασάτα, Μυκόνου ή ριγανάτα καπνιστά ή μη.
Η επιλογή δική σας.
Μακαρονάκια κοφτά με λουκάνικα παραδοσιακά
Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
500 γρ κοφτό μακαρονάκι
100 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
75 ml κρασί κόκκινο, αγιωργήτικο
1 κ.σ. μαϊντανό
½ κ.γ. θυμάρι
200 γρ. ντοματοχυμό
1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη
1 φύλλο δαφνης
500 ml ζωμό λαχανικών, ζεστό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
«Σβήνουμε» με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και την ντομάτα και αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση ανακατεύοντας.
Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το θυμάρι και τη δάφνη και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό, τον μαϊντανό και ρίχνουμε να μακαρόνια.
Βράζουμε al dente ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σερβίρουμε σε πιάτα και διακοσμούμε με κλαράκια φρέσκου μαϊντανού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Mικρά μυστικά
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με το χαρμάνι τριμμένων τυριών που αγαπάμε.