Μια καλοκαιρινή μακαρονάδα που γίνεται μέχρι να πεις … τρία…, έτσι έλεγε χαριτολογώντας η μητέρα μου.
Μια μακαρονάδα με τη γλύκα από τα ντοματίνια, το κρασί και τον παπαρουνόσπορο.
Είναι ιδανική για εκείνους που νηστεύουν και αν δεν μας αρέσει ο παπαρουνόσπορος μπορούμε να βάλουμε βασιλικό φρέσκο ή λίγο δυόσμο, έτσι η γεύση θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Προσωπικά μου αρέσει ο παπαρουνόσπορος γιατί χαρίζει μια άλλη γευστική πινελιά.
Είναι ένα φαγητό που σίγουρα αρέσει πολύ.
Αν θέλουμε να πασπαλίσουμε τη μακαρονάδα με το χαρμάνι των τυριών μπορούμε να ρίξουμε λίγο από τα τυριά στο πιάτο πριν βάλουμε τη μακαρονάδα ώστε να έχει τυρί πάνω κάτω.
Μακαρονάδα με ντοματάκια
Από τη Λέλα Νίκα
Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
100 ml ελαιόλαδο
700 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 ποτήρι κρασί λευκό ή ροζέ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παπαρουνόσπορο
Για το πασπάλισμα
250 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη ή κεφαλοτύρι ή το χαρμάνι τυριών που αγαπάμε
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
Παράλληλα σε φαρδιά κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε στη μισή ποσότητα ελαιολάδου το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά μέχρι να βγάλουν υγρά.
«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στα 5 – 6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε περίπου 300 ml από το νερό του βρασίματος.
Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα ντοματίνια μαζί με 200 ml από το υγρό που κρατήσαμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι τα μακαρόνια να απορροφήσουν όλα τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.