Μια γευστική δημιουργία που εντυπωσιάζει. Οι φίλοι σας θα την λατρέψουν και ας μην ξεχνάμε ότι το αυγοτάραχο, το χαβιάρι της Ελλάδας, χαρίζει βελούδινη γεύση αλλά και θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. Έχει υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και υψηλή ποσότητα Ω3 λιπαρών.
Στην πανέμορφη Πρέβεζα η θαλασσινή κουζίνα δοξάζεται… Στην ταβέρνα Ventura φτιάχνουν αυγοτάραχο από τις μπάφες ή αλλιώς κέφαλους Αμβρακικού. Οι μακαρονάδες επικές…
Μακαρονάδα με αυγοτάραχο
από τον Κώστα Βεντούρα, ταβέρνα Ventura, Πρέβεζα
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. λιγκουίνι
100 – 120 γρ. αυγοτάραχο, σε τρίμμα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 κ. σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένα Πιπέρια και κόκκους ροζ πιπεριού
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα σουρώνουμε.
Όμως κρατάμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα μακαρόνια.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε λίγο το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
Από το τηγάνι αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια προσθέτοντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει.
Ρίχνουμε πιπέρι, τη μισή ποσότητα αυγοτάραχου τριμμένου και ρίχνουμε και λίγο χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω το υπόλοιπο αυγοτάραχο, τον ανθό αλατιού, το ροζ πιπέρι και τον μαϊντανό.
Αν θέλουμε δίπλα στο πιάτο βάζουμε και φετούλα λεμονιού.