Μ. Βορίδης: «Το καθήκον υπερασπίσεως της εθνικής ελευθερίας είναι αδιαπραγμάτευτο»

βοριδης

Τη σημασία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στους εορτασμούς για την 202η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Μετά το πέρας της παρέλασης, στις δηλώσεις του, ο υπουργός Επικρατείας αξιολόγησε το συγκεκριμένο γεγονός ως μια «σημαντική για το Έθνος ιστορική στιγμή, χωρίς την οποία η εξέλιξη της εθνεγερσίας, η εξέλιξη της επαναστάσεως προφανώς θα ήταν διαφορετική. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν πολύ μεγάλη σημασία, είναι εθνικής και ιστορικής μνήμης, είναι κάτι το οποίο λειτουργεί παιδαγωγικά, μεταφέρει την Ιστορία από γενιά σε γενιά, είναι καθήκον και υποχρέωση μας να το κάνουμε αυτό, να μην ξεχνάμε από πού προερχόμαστε», τόνισε, ταυτοχρόνως δε, με τη συνειδητοποίηση «προς τα πού πρέπει να πάμε».

Εξ άλλου, «το καθήκον υπερασπίσεως της εθνικής ελευθερίας είναι αδιαπραγμάτευτο. Και, όσες προκλήσεις και αν αντιμετωπίζουμε, είναι κάτι το οποίο αποτελεί την κορωνίδα της άσκησης κάθε πολιτικής», ειδικότερα δε, «η προστασία της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής μας ακεραιότητας, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», σημείωσε κλείνοντας ο Μ. Βορίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΟ πυρετός του «νεομεταναστευτικού» – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΓαλλία: Ο Μακρόν ανησυχεί για την “εδαφική ακεραιότητα” της Αρμενίας, το Μπακού “απειλεί” αυτή τη χώρα