Γευστική δημιουργία απίθανη, νόστιμη και προπαντός εύκολη στην παρασκευή του.
Την δοκίμασα πρώτη φορά στην Κρήτη και πολύ μου άρεσε ο συνδυασμός της τυροκροκέτας με θυμαρίσιο μέλι, σουσάμι και ψιλοκομμένο αμύγδαλο, γιαυτό τις ονομάτισα λουκουμάδες τυριού.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας τυριά κασέρι Μυτιλήνης, κατίκι Δομοκού, ανεβατό Γρεβενών και ότι άλλο αγαπάτε.
Δοκίμασα και τους λουκουμάδες τυριού και πολύ μου άρεσαν.
Η συνταγή δική σας…
Συνταγή: Λουκουμάδες τυριού
Υλικά
1 ½ φλιτζάνι γραβιέρα Νάξου τριμμένη
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ή μάραθο
2 αυγά χτυπημένα
250 γρ. φέτα μαλακή λιωμένη με πιρούνι
2/3 φλιτζανιού αλεύρι «που φουσκώνει μόνο του»
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα αρωματικά, τα αυγά και τέλος το πιπέρι.
Κοσκινίζουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Την πλάθουμε σε μπαλάκια.
Σε άλλο μπολ βάζουμε αλεύρι και «ρολάρουμε» σε αυτό τα τυρομπαλάκια για να τα πανάρουμε.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετά το ηλιέλαιο και με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε προσεκτικά τους λουκουμάδες μας γυρίζοντάς τους για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους αραδιάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς και στην μέση βάζουμε σαν ντιπ σάλτσα γιαουρτιού με πινελιές ντομάτας ή σαλτσούλα γλυκόξινη
Μικρά μυστικά
Μπορούμε να περιλούσουμε τους λουκουμάδες τυριού με μέλι θυμαρίσιο, σουσάμι, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και γκότζι μπέρυ