

Γλυκιά δημιουργία αρωματική και εμβληματική της ελληνικής κουζίνας. Δημιουργεί έντονες γευστικές αναμνήσεις και συνδέεται με οικογενειακά τραπεζώματα αλλά και γιορτινές συνάξεις…
Τους καλύτερους λουκουμάδες τους έφτιαξε κυριολεκτικά «στην στιγμή» στα όμορφα Βίλια Αττικής, η άξια νεαρή κοπέλα Ειρήνη Μπέλση.
Εμείς στο σπίτι χρησιμοποιούμε αποκλειστικά το μέλι με το μεθυστικό άρωμα από το Κτήμα “Μελίτιμος” στο Πλατύ Ημαθίας. Ένα εύγευστο, βιολογικό, γνήσιο μέλι που «τρυγείτε» από τους ανθρώπους, που θεωρώ οικογένεια μου… και κάτι παραπάνω…
Τα καρύδια δένουν αρμονικά με τους λουκουμάδες, αλλά και τα αμύγδαλα ή μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μείγμα ξηρών καρπών για ακόμα πιο δυνατή γεύση.
Αν δεν έχουμε χρόνο για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμο μείγμα για λουκουμάδες.
Η συνταγή δική σας.
Λουκουμάδες κουλουράκια
Από την Ειρήνη Μπέλση, ζαχαροπλαστείο Αλκυονίδες Βίλια Αττικής
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. αλάτι θαλασσινό
1 φακελάκι μαγιά
3 κ.σ. ούζο
Περίπου ½ λίτρο χλιαρό νερό
Για το τηγάνισμα
Σπορέλαιο
Για το φινίρισμα
Μέλι ανθέων ή θυμαρίσιο
Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
Ξηρούς καρπούς που αγαπάμε
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά αφού τη έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό.
Ξεκινάμε να ρίχνουμε στο μείγμα το χλιαρό νερό λίγο-λίγο μέχρι να γίνει χυλός και τότε προσθέτουμε το ούζο. Χτυπάμε το μείγμα πολύ δυνατά με το χέρι μας και το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για 20-30 λεπτά.
Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες σχηματίζονται με το χέρι, επειδή όμως είναι μία πιο δύσκολη τεχνική καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε το εξαρτηματάκι που δίνει το κλασικό σχήμα δαχτυλίδι.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι και αφού «κάψει» καλά ξεκινάμε να ρίχνουμε με το μηχάνημα τη ζύμη και αναποδογυρίσουμε τους λουκουμάδες με την τρυπητή κουτάλα για να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το λάδι.
Σερβίρουμε σε πιάτο και τα περιχύνουμε με αρωματικό θυμαρίσιο μέλι καρύδια και κανέλα.