Λουκανοπιτάκια και τυροπιτάκια σαν κρουασάν

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Από τα πιο αγαπημένα μου δυναμωτικά μικρά γευματάκια είναι τα τυροπιτάκια και τα λουκανοπιτάκια. Τα αγαπώ εξίσου πολύ, γι’ αυτό μη μου λέτε να διαλέξω, τόσο που λέω να διαφοροποιήσω λίγο το σχήμα τους.

Λέω να τα φτιάξω σαν κρουασάν, με τη μορφή μισοφέγγαρου δηλαδή.

Πάμε λοιπόν φίλοι μου, η συνταγή μόνο για εσάς.

Λουκανοπιτάκια και τυροπιτάκια σαν κρουασάν 2

Λουκανοπιτάκια και τυροπιτάκια σαν κρουασάν

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

1 ολόκληρο κουτί γάλα εβαπορέ

1 ποτήρι ηλιέλαιο

2 φακελάκια ξερή μαγιά

2 αυγά (συν 1 ακόμα για την επάλειψη)

3 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το βάζετε σιγά σιγά μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα).

Λουκανοπιτάκια και τυροπιτάκια σαν κρουασάν 2

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες.

Λουκανοπιτάκια και τυροπιτάκια σαν κρουασάν 3

Ύστερα τα ανοίγουμε και τα χαράζουμε σε 8 κομμάτια, σε ακτίνες. Έτσι, βγαίνουν 32 μεγάλα κρουασανάκια.

Λουκανοπιτάκια και τυροπιτάκια σαν κρουασάν 4

Βάζουμε τα μισά με τυρί και τα άλλα μισά με λουκάνικο.

Δεν χρειάζεται χρόνος αναμονής και όλα τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν αφήσετε όμως το ζυμαράκι να ξεκουραστεί, θα φουσκώσουν ακόμα παραπάνω.

Λουκανοπιτάκια και τυροπιτάκια σαν κρουασάν 5

Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και λίγο νεράκι.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο και για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Λουκανοπιτάκια και τυροπιτάκια σαν κρουασάν 6

Η γεύση τους μοναδική!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Παρασκευή 21-01-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου 2022